Liga mistrů: Návrat Pepa Guardioly na Camp Nou nevyšel i díky Messimu hattricku, za Vaclíkova záda se míč dostal v Paříži hned třikrát

Barcelona - I ve středu pokračovalo svými dalšími osmi zápasy 3. kolo základních skupin nejprestižnější klubové fotbalové soutěže na Starém kontinentu, tedy Ligy mistrů UEFA. A i tento hrací den byly k vidění zajímavé zápasy a neméně zajímavé výsledky. V Barceloně například přivítali svého bývalého kouče Pepa Guardiolu, jenž v současnosti působí na trenérském postu v Manchesteru City. Byl to však katalánský celek, kdo se radoval z výhry a stalo se tak především díky jeho největší hvězdě Lionelu Messimu. Právě tento argentinský forvard nastřílel v tomto zápase skupiny C hattrick a nejen proto tak tedy Barcelona zvítězila celkem jasně 4:0. V rámci středečního programu se taktéž představili čeští fotbaloví legionáři, konkrétně gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý v barvách švýcarské Basileje, která jela ke svému duelu do Paříže do Parku princů. Na domácím hřišti fotbalistů Paris Saint Germain totiž švýcarský klub prohrál 0:3. Co se týče gólmana Petra Čecha, tak ten i v tomto kole této soutěže zůstal jenom na lavičce a sldedoval jak jeho kolegové spoluhráči rozdrtili bulharský Ludogorec Razgrad 6:0. A i zde v tomto duelu skupiny A padl hattrick. Tentokrát se takto do střelecké listiny zapsal Mesut Özil.

Již po sedmnácti minutách hry duelu skupiny C mezi Barcelonou a Manchesterem City otevřel skóre Lionel Messi. Právě tehdy dokázal využít Fernandinhova podklouznutí a následně tak tedy překonal gólmana Brava, 1:0. Chilský brankář se pak do většího povědomí dostal ve druhé půli, konkrétně ve 53. minutě a to tedy dost nelichotivým způsobem. Obdržel totiž červenou kartu, kterou tedy uviděl poté, co zahrál rukou mimo své pokutové území. A na hrací ploše bylo hned znát, že hraje Manchester City v poli o jednoho muže méně. Do osmi minut totiž domácí zvýšili na 3:0 a oba další barcelonské góly se nepostaral nikdo jiný, než Lionel Messi, jenž tak tedy zkompletoval hattrick. Do závěrečného hvizdu chyběla čtvrthodina, když domácí Mathieumu se povedlo získat dvě rychlé žluté karty za sebou a tím pádem se tak srovnal počet hráčů na obou stranách. K závěru zápasu sice přišla nařadu penalta, kterou Brazilec Neymar nedokázal proměnit, přesto nakonec svítilo po závěrečném hvizdu na výsledkové tabuli 4:0 pro Katalánce, jelikož se Neymar trefil ze hry záhy. Pro nynějšího kouče manchesterského celku Pepa Guardiolu to tak mimo jiné znamenalo, že ani podruhé se mu v roli trenéra jiného týmu návrat do Barcelony, kde dříve působil, nevydařil. Poprvé se tak stalo v sezóně 2014/2015, kdy vedl Bayern Mnichov, který tehdy na Camp Nou prohrál 0:3. Ve druhém duelu této skupiny se pak spolu střetly Celtic Glasgow a Mönchengladbach a  tady tři body za výhru 2:0 získal německý klub, pro kterého to tak byly vůbec premiérové body v tomto ročníku této soutěže. Tento německý celek navíc vyhrál první venkovní duel na evropské scéně od roku 1977.

V rámci skupiny A se představili hned dva čeští fotbalisté a protože bude řeč o švýcarské Basileji, kterou hostili v pařížském Parku princů, kde na ni čekali fotbalisté Paris Saint Germain, byli to samozřejmě gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý. Až do 40. minuty dokázal švýcarský tým odolávat pařížským nájezdníkům, pak se ke střele dostal Di María a byl to právě on, kdo jako první překonal českého reprezentačního brankáře, 1:0. Až po hodině hry pak zvýšil na 2:0 Lucas, v nastaveném čase se o poslední třetí gól postaral nejlepší střelec Pařížanů Cavani, jenž tehdy proměnil pokutový kop. Duel tak tedy skončil výhrou domácích 3:0. A protože ve druhém utkání této skupiny Arsenal i díky Özilově hattricku vyhrál vysoko nad Ludogorcem Razgrad 6:0, mají Pařížané a Londýňané po třech kolech Ligy mistrů na kontě sedm bodů.

Po tomto kole si tři body na své konto připsal i Bayern Mnichov, který ve skupině D zvítězil 4:1 nad Eidhovenem a to poté, co se o góly bavorského celku postupně postarali Müller, Kimmich, Lewandowski a Robben, jedinou branku hostů vstřelil ve 41. minutě Narsingh. Pro klub z mnichovské Allianz Areny to byl mimochodem 14. vítězný domácí duel na evropské scéně v řadě. Lídrem této skupiny je však po tomto kole Atlético Madrid a to poté, co tento finalista z loňského ročníku této soutěže porazil Rostov na jeho hřišti 1:0.

V rámci tohoto hracího dne se pochopitelně hrály i dva duely skupiny B, kde se jednak utkala Neapol s Besiktasem Istanbul a právě proti tomuto tureckému soupeři se klubu z Apeninského poloostrova nepodařilo potřetí za sebou vyhrát v tomto ročníku Ligy mistrů a celkem překvapivě tak s ním podlehl 2:3, Dynamo Kyjev pak před svým publikem prohrál 0:2 s lisabonskou Benficou.

Konečné výsledky 3. kola základních skupin Ligy mistrů UEFA (19.10.2016):

SKUPINA A:

Paris St. Germain - FC Basilej 3:0Branky: 40. Di María, 62. Lucas, 90. + 3. Cavani (z pen.)

Arsenal - Ludogorec Razgrad 6:0Branky: 56., 83. a 87. Özil, 12. Sánchez, 42. Walcott, 46. Oxlade-Chamberlain

SKUPINA B:

Dynamo Kyjev - Benfica Lisabon 0:2Branky: 9. Salvio (z pen.), 55. Cervi

SSC Neapol - Besiktas Istanbul 2:3Branky: 30. Mertens, 69. Gabbiadini (z pen.) - 38. a 86. Aboubakar, 12. Adriano

SKUPINA C:

FC Barcelona - Manchester City 4:0Branky: 17., 61. a 69. Messi, 89. Neymar

Celtic Glasgow - Borussia Mönchengladbach 0:2Branky: 57. Stindl, 77. Hahn

SKUPINA D:

Bayern Mnichov - PSV Eindhoven 4:1Branky: 13. Müller, 21. Kimmich, 59. Lewandowski, 84. Robben - 41. Narsingh

FK Rostov - Atlético Madrid 0:1Branky: 62. Carrasco

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy