GLOSA | Nuda a válení se po trávníku. Kam zmizela kvalita Ligy mistrů?

GLOSA - Tak jsem se po nějaké době šel zase podívat na fotbal. Sice na Slávii, kterou moc nemusím, ale dobře. Měl to být lítý souboj o elitu, o postup do té části Ligy mistrů, na které záleží. Místo toho nuda, bezzubost slávistů v kombinaci se simulováním a brečením APOELU. Kdo se na to má koukat. To i u nás na Benecku, kde se hraje druhá nejnižší česká soutěž, jsem viděl občas lepší kopanou.

Určitě si teď říkáte: „Proč tam dal takovou blbou fotku? Tam jsou jen nějací maníci ve vestách a fotbal se nehraje.“ Je mi líto, nic lepšího včera večer v Edenu vidět nebylo. Nosítka třikrát za poločas, pády po fouknutí větříčku a teatrální mlácení pěstičkou do trávníku. A rozhodčí běhal a hráče APOELU zvedal. Oni se poslušně zvedli a hráli dál. Kdyby zamával žlutým nebo červeným bločkem, možná by příště nepadali tak snadno.

Ne, že bych mohl Slávii chválit. Jediný v dresu sešívaných, kdo si zaslouží smeknout klobouk, byli opět fanoušci. Stadion řval, že se třásla celá Praha. Nic platné to nebylo, na hřišti zmar a impotence. Kapitán Škoda si uhnal rýmičku a s ním zůstala v posteli i produktivita červenobílých. Drahé posily se opět neprosadily.

Pražská S nakupovala jak blázen a co z toho. Suverénní je v lize zatím Plzeň, která v létě posilovala jen velmi střídmě. Předběhla je Sigma Olomouc a na záda jim dýchá Liberec, který jako každý rok rozprodal a postavil nový levný kádr. Ale proč to vlastně zmiňuji - problém jsou peníze. V opačném slova smyslu, než byste čekali.

Logická úvaha by byla, že čím více bude ve fotbale peněz, tím větší kvalitu diváci uvidí. Omyl. Pražské letní závody ve zbrojení vedly k průměrným a nejistým výkonům.Proč se tak utrácelo? Všichni chtějí teplé místečko v milionářské soutěži. Peníze. Právě jejich vidina donutila kyperské fotbalisty zahodit jakoukoliv sportovní čest a plazit se potupně po trávníku. Možná by všem prospěl návrat ke střídmosti.

Opět by se rozhodovalo fotbalovým uměním a nemusel bych po pražských hospodách potkávat tisíce slávistů, kteří slaví "postup" o třídu níž, do Evropské ligy.

Související

SK Slavia Praha, stadion v Edenu.

Fotbalové Slavii má pomoct k finiši za titulem navrátilec. Dohodla se se stoperem Zimou

Návrat, o kterém se v posledních dnech spekulovalo, se stal nakonec skutečností. Reprezentační stoper David Zima se vrací do pražské Slavie poté, co ho měl sešívaný klub koupit za 4 miliony eur (v přepočtu zhruba za 100 milionů korun) z FC Turín, což z něj tak činí jednoho z nejdražších fotbalistů, který kdy do Slavie přišel. Jak uvádí slávistický web, fotbalista se s klubem dohodl na smlouvě až do června roku 2028.
SK Slavia Praha

Slavii posílí Nizozemec s kontroverzní minulostí. Klub mu chce pomoct restartovat kariéru

Jeho dosavadní životopis hovoří o zajímavých adresách, na kterých nizozemský talent působil. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník Mohamed Ihattaren prošel Eidhovenem, Juventusem či Ajaxem Amsterdam. Nyní ale jako volný hráč kývl na nabídku pražské Slavie, se kterou se domluvil na tříleté smlouvě. Ostrý zápas nehrál Ihattaren již rok a půl, i proto začne přípravu ve svém novém působišti individuálně.

Více souvisejících

sk slavia praha APOEL Nikósie Liga mistrů glosa

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy