Barcelona stále bez bodu, po Bayernu nestačila na Benfiku. Rekordman Ronaldo rozhodoval

Další várkou zápasů 2. kola pokračovala prestižní fotbalová Liga mistrů. Ani tentokrát nebylo nouze o překvapivé výsledky, tím nejpřekvapivějším byl ten z Lisabonu. Právě tam se totiž na stadionu Benfiky představila stále se trápící Barcelona, která před dvěma týdny nevstoupila do nového ročníku této soutěže nikterak dobře, když s Bayernem Mnichov doma prohrála jasně 0:3. A k nemilému překvapení fanoušků Katalánců si připsala stejnou porážku i tentokrát a to tedy v duelu s lisabonskou Benfikou. Stejně jako před dvěma týdny, tak i tentokrát se podařilo rozvlnit síť branky soupeře Cristianu Ronaldovi. Ten rozhodl domácí duel Manchesteru United s Villarrealem, když skóroval na 2:1 v poslední páté nastavené minutě. Bayern Mnichov se ani tentokrát se svým soupeřem nemazlil, když deklasoval Dynamo Kyjev 5:0 a ve šlágru středečního dne pak Juventus porazil obhájce titulu Chelsea 1:0.

Poprvé od roku 1961 se Benfice Lisabon podařilo porazit fotbalového giganta z Barcelony. Stalo se tak tehdy v Bernu, kde se konalo finále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí, ve kterém se právě oba tyto celky střetly.

Hlavní postavou duelu v Lisabonu se stal nejdražší fotbalista portugalské ligy, tedy Uruguayec Nuněz. Právě on totiž honbu za překvapivým barcelonským skalpem odstartoval, když už po třech minutách hry po svém sólu zakončil přesnou střelou k tyči. Když pak zbývalo do závěrečného hvizdu jedenáct minut, byl to opět Nuněz, jenž si tentokrát postavil míč na značku pokutového kopu a svou proměněnou penaltou tak tedy zvýšil na konečných 3:0. Jen pro pořádek, o druhou přesnou trefu Benfiky Lisabon se postaral Silva.

Jistě je pak zajímavým faktem, že ani v tomto zápase, stejně jako před dvěma týdny proti Bayernu, ani jednou nevystřelila Barcelona na branku soupeře. Po dvou kolech se tak i proto nemůže divit, že je až na posledním místě skupiny E s hrozivým skóre 0:6 a navíc do dalších zápasů nemůže počítat s vyloučeným Garcíou.

Daleko lepší postavení v této skupině E má dosud suverénní Bayern Mnichov. Ten na vítězství 3:0 v Barceloně navázal nejlépe jak mohl, doma totiž deklasoval Dynamo Kyjev 5:0, přičemž dvě branky z těchto pěti vstřelil Robert Lewandowski. Tento polský reprezentant tak tedy vstřelil již 77 branek v Lize mistrů, čímž se tak dostal na třetí místo v tomto ohledu za duo Ronaldo-Messi. Nejprve polská hvězda proměnila pokutový kop ve 12. minutě, čtvrthodinu na to se mu pak podařilo zvýšit na 2:0. Ve druhé půli se ještě postupně trefili Gnabry, Sane a Choupo-Moting.

Ronaldo si zahrál rekordní zápas v Lize mistrů a rozhodl v něm. Skupinu F ale vede Atalanta Bergamo

Hodně sledovaným zápasem v rámci středečního programu Ligy mistrů byl také ten konaný na Old Trafford, kde se tak odehrála repríza posledního finále Evropské ligy mezi Manchesterem United a Villarrealem. A to především proto, že pro útočníka Rudých ďáblů Cristiana Ronalda to byl již 178. zápas v Lize mistrů, čímž tak překonal rekord, jenž byl dosud v držení španělského gólmana Ikera Casillase. Duel ale pro Ronalda a spol. nezačal vůbec podle jejich představ, neboť dost práce měl v úvodu především gólman De Gea. Přestože v prvním poločase vychytal hned tři velké šance, nakonec jako první v zápas inkasoval.

To už se ale psal začátek druhé půle, když ho překonal Alcácer. Radost Villarrealu z vedení ale trvala pouhých sedm minut, když na 1:1 vyrovnal Brazilec Telles. Hrálo se až do konce utkání. A tak až v páté minutě nastavení přišel čas pro Cristiana Ronalda, pro nějž je to již 136. gól, díky němuž tak vede historickou tabulku střelců a který tak díky tomu góu rozjásal fanoušky na Old Traford včetně Sira Alexe Fergusona či dokonce Usaina Bolta.

První ve skupině F ale hráči Manchesteru United ještě nejsou. Na výsluní se tam totiž ocitá Atalanta Bergamo, která poprvé v rámci Ligy mistrů vyhrála na svém domácím stadionu, když tam porazila Young Boys Bern 1:0. Nejprve v 17. minutě gól Bergama neplatil kvůli ofsajdovému postavení, branka Pessiny ze 68. minuty už ale byla regulérní.

A proč se jednalo o první výhru Atalanty na svém hřišti v soutěži? V roce 2019 ještě hrála své domácí zápasy v Miláně, loni už sice doma, ale připsala si tam dvě remízy a dvě prohry.

Obbhájce titulu na Juventusu prohrál, Petrohrad si poradil s Malmö

I skupina H měla ve středu na programu své zápasy druhého kola. A tudíž se tak opět fanouškům představil úřadující šampion Ligy mistrů, tedy Chelsea. Protože se tedy ukázaa na hřišti Juventusu Turín, poprvé se tak proti soběb ve funkcionářských pozicích postavili bývalí čeští reprezentanti Pavel Nedvěd a Petr Čech.

Spokojenější ale nakonec byla bíločerná "Stará dáma", přestože se jí úvod sezóbny v italské Serii A hrubě nevydařil, v Lize mistrů je to jiná. Nejprve před dvěma týdny porazil Malmö, nyní si vyšlápl na ještě těžšího soupeře, na Chelsea. Navzdory očekávání toho mnoho krásného první pločas tohoto duelu nepřinesl, zmínit se dá akorát příležitost Lukakua, jenž zamířil tehdy jakojediný mezi tři tyče. Gól z toho ale nebyl. Hned po změně stran ale šokoval hosty Chiesa svou přesnou trefou pod břevno. Výsledkem 1:0 pro Juventus také zápas skončil a pro Chelsea je to tak po ligovém utkání s Mancheterem City další nepříjemná porážka.

Ve druhém souběžně hraném zápase skupiny H žádné překvapení nepřipustil Zenit Petrohrad, jenž na svém stadionu hostil Malmö. Že to pro ruský celek půjde jako po másle bylo jasné už po devíti minutách hry, kdy se pohotově trefil Brazilec Claudinho, 1:0. Krátce po obrátce na 2:0 zvýšil havičkou Kuzjajev. Následně hostující Ahmedhodžič byl poté, co se sudí poradil u videa, vyloučen za hru rukou a naděje Malmö spočívající v tom, že by mohlo snad zápas zdramatizovat, byly tytam. Na konečných 4:0 ještě do konce zápasu totiž zvýšili Sutormin a Brazilec Wendel. Připoeňme, že pro Malmö to byl další debakl poté, co v 1. kole soutěže prohrálo s Juventusem 0:3.

K výhře Salcburku pomohly dvě penalty, Wolfsburg se podělil o body se Sevillou

Pokud se mohou začít diváci na něco spolehnout, pak na to, že v duelu, v němž hraje Salburk, bude podle všeho hodněě penalt. Naposledy proti Seville kopal hned tři, dvě z nich ale nebyly proměněné. Nyní Salcburk kopal penalt pro změnu dvě a přestože minule Adeyemi právě dvě ze tří penalt neproměnil, tentokrát se hned dvakrát trefil. I proto tak tedy rakouský celek vyhrál nad Lille 2:1.

Sevilla pak mohla prohrát první duel Ligy mistrů na venkovním hřišti od roku 2017, neboť Wolfsburg sahal po výhře 1:0. Pět minut před koncem ale sudí ve spolupráci s VARem nařídili pro španělský celek přísnou penaltu a z ní tak Rakitič zařídil nerozhodný výsledek 1:1.

Konečné výsledky 2. kola fotbalové Ligy mistrů UEFA (30.9.2021):

SKUPINA E:

Bayern Mnichov - Dynamo Kyjev 5:0 (2:0)Branky: 12. (z pen.) a 27. Lewandowski, 68. Gnabry, 75. Sane, 87. Choupo-Moting

Benfica Lisabon - FC Barcelona 3:0 (1:0)Branky: 3. a 79. (z pen.) Núněz, 69. Silva

SKUPINA F:

Bergamo - Young Boys Bern 1:0 (0:0)Branka: 68. Pessina

Manchester United - Villarreal 2:1 (0:0)Branky: 60. Telles, 90. + 5. Ronaldo - 53. Alcácer

SKUPINA G:

Wolfsburg - FC Sevilla 1:1 (0:0)Branky: 49. Steffen - 86. Rakitič (z pen.)

Salcburk - Lille 2:1 (1:0)Branky: 36. (z pen.) a 53. (z pen.) Adeyemi - 62. Yilmaz

SKUPINA H:

Zenit Petrohrad - Malmö 4:0 (1:0)Branky: 9. Claudinho, 49. Kuzjajev, 81. Sutormin, 90. + 4. Wendel

Juventus Turín - Chelsea 1:0 (0:0)Branka: 46. Chiesa

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Více souvisejících

Liga mistrů FC Barcelona Cristiano Ronaldo Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 34 minutami

před 47 minutami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy