Nechtějí mít z Camp Nou neutrální prostředí. Vstupenky na Barcu tak nebudou přenosné

Byl to pro fanoušky Barcelony šok, když se museli jejich miláčci rozloučit v tomto týdnu i s účastí v Evropské lize. To poté, co na Camp Nou německý Frankfurt vyhrál nečekaně 3.2. A musela šokovat ještě jednab věc. Že na domácím zápase Evropské ligy bylo na Camp Nou téměř 30 000 fanoušků Frankfurtu a hosté se tak mohli cítit jako v domácím prostředí a to i přesto, že kouč Barcelony Xavi mluvil o Camp Nou jako o neutrálním prostředí.

"Nepomohlo nám, že atmosféra připomínala finále poháru na neutrální půdě. Připadalo mi, že fanoušci jsou rozdělení půl na půl. Není to výmluva, jen mě to zklamalo. I naši hráči o tom mluvili. Chceme vědět, jak k tomu došlo. Žádáme vysvětlení. Tohle se nemůže stát, když hrajete doma. Nastala chyba v plánování. Klub zjistí, co se stalo," nechal se počtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy slyšet kouč Barcelony Xavi, který tak tedy volal po vysvětlení ze strany samotného vedení klubu.

"Xavi má pravdu, je to velká chyba. Upřímně, kvůli tomu, co se stalo, se cítím trapně a zahanbeně. Soupeř měl spoustu fanoušků, zatímco my ne. Moc mě mrzí, co se stalo. Jistým situacím se můžete vyhnout. Odteď musíme být mnohem přísnější. Nemůžeme dopustit, aby se něco takového opakovalo. Zpracováváme informace, které máme, a podáme vysvětlení, jak k tomu došlo," reagoval následně na to pro klubovou televizi samotný šéf katalánského velkoklubu Joan Laporta.

Jak totiž zjistila televizní stanice ESPN, z cekových 79 468 diváků bylo v hledišti Camp Nou skoro 30 000 fanoušků hostů a to i přesto, že původně bylo klubem pro hostující fanoušky připraveno jen 5000 vstupenek. Vniveč tak přišla týden stará prosba Xaviho, aby při domácí odvetě vytvořili fanoušci na Camp Nou bouřlivou kulisu.

Nyní se klubové vedení Barcelony na základě této zkušenoati rozhodlo, že vstupenky na zápasy evropských fotbalových pohárů nebudou přenosné. "Ujišťujeme, že tyhle lístky se neprodávaly v Německu. Klub neprodával lístky německým fanouškům. Ti, co si tyhle vstupenky koupili, je předali německým fanouškům, to je zjevné," vracel se podle agentury Reuters v sobotu šéf Barcelony Laporta k lapálii ze čtvrtka.

Podle Barcelony bylo na čtvrtrečním zápase 37 746 fanoušků s permanentkami, zbylých 34 440 diváků si pak vstupenky opatřili jinou cestou.

Podle Laporty pak není vinou Barcelony to, že tolik vstupenek nakonec skončilo u německých fanoušků. "Nechceme, aby se to opakovalo a budeme jednat. Proto jsme přijali opatření, že pro mezinárodní soutěže budou vstupenky nepřenosné. Klub nenese vinu za to, že lidé porušují pravidla. Dělali jsme, co jsme mohli, abychom se tomu vyhnuli. Ale někteří lidé to udělají, i když tím poškozují klub a fanoušky, kteří jdou tým podpořit na Camp Nou," zakončil Laporta.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 50 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy