Tvrdík nechápe rozhodnutí UEFA. Slavie prý nastoupí proti nakaženým hráčům Beer Ševy

Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se před blížícím se duelem Evropské ligy s izraelským Hapoelem Beer Ševa podivuje nad rozhodnutím Evropské fotbalové unie UEFA povolující hráčům s pozitivním testem na covid v izraelském klubu trénovat spolu se svými dalšími spoluhráči. Kromě toho ho zaujala i ta skutečnost, že trenér Beer Ševy Yossi Abukasis še na předzápasovou tiskovou konferenci bez roušky. Vedení Hapoelu se brání tím, že co se týče oněch pozitivních hráčů, tak ani v jednom případě prý nejde o nově nakaženého a všichni tak díky UEFA se mohou zúčastnit čtvrtečního zápasu.

Stejně jako před každým zápasem organizovaný UEFA se i tým Hapoelu Beer Ševa musel podrobit před utkáním se Slavií testům na koronavirus. Z nich vzešlo, že se pozitivní test objevil u záložníka Josuého, díky kterému izraelský celek 1. října porazil ve 4. předkole Evropské ligy 1:0 Viktorii Plzeň. Pozitivní test pak měli i další jeho spoluhráči, konkrétně obránce Loai Taha a náhradní gólman Raz Rahamim. Kromě nich jsou pak stále mezi nakaženými i hlavní kouč Abukasis s jeho asistentem Elynaivem Bardou. Jak pak sám klub uvádí, další tři jeho fotbalisté měli výsledek blížící se pozitivnímu.

Zároveň však dodává, že nejde o nové případy v mužstvu, přičemž pozitivní test měli titzo hráči už několik dní před tím a nyní už mají po povinné karanténě v Izraeli.

"Jako prezidenta klubu mě bez předložení covid negativního testu od UEFA na stadionu organizátor UEFA nepustil ani do autobusu. Soupeřův trenér jde s pozitivním UEFA testem na TK bez roušky a pozitivní hráči s týmem trénují na předzápasovém tréninku. Zvláštní doba," pozastavuje se nad podivným rozhodováním UEFA šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém účtu i když i on sám uznává, že Hapoel požádal fotbalovou unii o výjimku. "Protože již nejsou infekční a jsou ve stadiu uzdravování se. Opravdu jsem zvědav, jak se k tomu precedentu UEFA postaví."

Vedení Hapoelu se v reakci na Tvrdíkova slova už nechalo slyšet, že se jak všichni jeho hráči, tak i sám trenér mohou zúčastnit vzájemného souboje se sešívanými. "Budeme se již nyní soustředit hlavně na samotné utkání. Věříme, že UEFA a izraelská hygienická služba garantují zdravotní bezpečnost utkání. Tohle nás nerozhodí ani nezastaví, jsme v dobré náladě," napsal na to Tvrdík, přičemž status doplnil fotografiemi s koučem Jindřichem Trpišovským.

Problémy související s koronavirem se před čtvrtečním duelem nevyhnuly ani pražské Slavii. Ta se totiž bude muset v Izraeli obejít bez defenzivního univerzála Tomáše Holeše, stejně jako bez dalšího, již nejmenovaného hráče. Koronavirus se pak nachází i ve slávistickém realizačním týmu.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) sk slavia praha Jaroslav Tvrdík Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy