Vrátí se zpět do Bavorska? Bayern Mnichov by chtěl zprátky Guardiolu

Současný kouč úřadujících mistrů anglické Premier League Josep Guadiola má sice s vedením klubu Manchesteru City uzavřenou smlouvu až do roku 2021, aktuálně se ale Bayern Mnichov, jenž hledá nástupce po nedávno odstoupivším Niku Kovačovi poohlíží právě po tomto španělském stratégovi, který už v minulosti v Allianz Areně působil. Jak informuje německý deník Bild, osmačtyřicetiletý trenér prý není v současnsti v Británii spokojen a bavorský klub tak s nabídkou pro něj počká do léta příštího roku.

Vedle Pepa Guardioly, jenž v Bavorsku působil v letech 2013 až 2016, se pak v souvislosti s možným novým trenérem Bayernu Mnichov spekuluje o Thomasu Tuchelovi působícího v Paris Saint Germain a o Eriku ten Hagovi z Ajaxu Amsterdam. Guardiola má ale k angažmá v Mnichově nejblíže.

Pro Guardiolu vedle toho, že on sám není spokojen v Británii hovoří i to, na Ostrovech se nelíbí ani jeho rodině, která má již bydlet ve Španělsku. Zároveň si také měla ponechat apartmá v Mnichově, kdyby se náhodou měla do bavorské metropole vracet. O tom mluvil v minulosti i sám Guardiola. A co víc. Sám trenér pak byl nedávno na návštěvě tréninkového centra Bayernu Mnichov.

Jakkoli s Bayernem dokázal Guardiola vyhrát celkem sedm trofejí coby trenér, s klubem se mu nikdy nepodařilo vyhrát Ligu mistrů. V evropské klubové soutěži vždy se svými svěřenci došel jen do semifinále.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayern Mnichov Pepe Guardiola Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 29 minutami

před 36 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Greta Thunbergová čelí obvinění z občanské neposlušnosti

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy