Extrenér reprezentace Hadamczik: O Králově minulosti jsem měl tušení, změna musí přijít

Hokejový trenér Alois Hadamczik je znám jako dlouhodbý kritik poměrů v Českém hokeji a na působení Tomáše Krále v čele svazu má takový, že už deší dobu volá po změně. O to raději by změnu přivítal nyní, kdy se do veřejného prostoru dostala zpráva o možné spolupráci Tomáše Krále s StB v době, kdy byl na vojně. Tehdy měl podle zjištění deníku Sport nejen donášet na svého nadřízeného, ale i udat kolegu vojína za jeho styky s lidmi z kapitalistických zemí.

Že měl Tomáš Král takovouto pochybnou minulost krátce před listopadem 1989, o tom měl Alois Hadamczik jakési tušení už dlouho. Podle svých slov totiž o tom už před několika lety slyšel. „Nebudu nikoho obviňovat ani soudit, i když o nějaké estébácké minulosti Tomáše Krále už jsem slyšel dávno, ale není mým stylem takové věci na někoho vytahovat,“ řekl deníku sport.cz konkrétně bývalý kouč národního týmu.

„Samozřejmě čtu, co se objevuje o Královi v médiích, ale těžko se k tomu vyjadřovat. Můžu těm informacím věřit a nemusím, ale pokud tam zaznívají nějaké věci jako udávání, tak to rozhodně není v souladu s fair play, která by ke sportu měla jasně patřit. Ke mně se Tomáš choval vždy slušně, ale mám opravdu vážné výhrady k tomu, jak s ním nefunguje hokej v Česku," pokračoval Hadamczik na adresu muže, jenž šéfuje tuzemskému hokeji již od roku 2008.

Známý hokejový stratég, jemuž se v minulosti coby trenérovi reprezentace podařilo získat nejen dosud poslední medaili na MS a to již v roce 2012, ale získat také bronz na Zimních olympijských hrách v Turíně 2006, má celou nově vzniklou situaci za velice smutnou. „Král už vede svaz hodně dlouhou dobu, abych mohl veřejně projevit názor, že jeho řízení českého hokeje je špatné. Poslední dobou se dělá hodně grafů, různě se šermuje čísly, ale sportovní úroveň děsivě upadá. Pořád se hledají nějaká alibi, zejména na svazu jsou účelově zaměstnávání lidi, kteří právě Královi vyhovují a kývají. Navíc mám neodbytný pocit, že jim chutnají peníze, které jen odčerpávají, a to celé je smutná záležitost," nechal se dále slyšet.

Hadamczik se s Králem v minulosti nepohodl třeba v otázce systému soutěží v tuzemském hokeji a Krále tak má za člověka, který není schopen přijmout odlišné názory na různé věci. „Když jsem Královi už před lety nakreslil systém soutěží, který by oživil výchovu mládeže a zeštíhlil nabobtnalé soutěže, tak jen krčil rameny, že neví, kdo by mu pak podpořil svazový projekt Litoměřice i systém akademií," prozradil trenér, jemuž se povedlo dovést k medaili i reprezentanty do 20 let, ovšem to už v roce 2005. 

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR Alois Hadamczik hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 6 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 7 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy