Ledecká si ve druhém paralelním slalomu po návratu po zranění suverénně dojela pro vítězství

V sobotu se zúčastnila česká snowboardistka Ester Ledecká v německém Berchtesgadenu druhého paralelního slalomu na snowboardu po návratu po zranění klíční kosti. Zatímco uprostřed týdne ve slovinské Rogle skončila na druhém místě, nyní si počínala jako v dobách před zraněním a naprosto suverénním způsobem projela celým závodem a dojela si tak až k prvnímu místu a tudíž ke svému již 21. triumfu ve Světovém poháru na snowboardu. 

Pro českého fanouška jistě bylo pohlazením po duši sledovat Ester Ledeckou jako v dobách před jejím zraněním, neboť už v kvalifikaci česká reprezentantka dala najevo všem svým soupeřkám, že by to mohla být z její strany tradiční dominance. 

Právě zmiňovanou kvalifikaci ovládla Ledecká tím způsobem, že měla před ostatními závodnicemi celkový náskok více než jedné sekundy. Odpolední vyřazovací fáze závodu začala čtvrtfinálovými jízdami, v té své se Ledecká utkala s čerstvou světovou šampionkou Švýcarkou Julií Zoggovou, kterou nakonec porazila o 19 setin sekundy. Následné semifinále s Rakušankou Sabine Schöffmannovou vyhrála především proto, že její soupeřka po chybě jízdu nedokončila.  

Samotná finálová jízda s Němkou Ramonou Theresií Hofmeisterovou začala více než dobře, jelikož v polovině trati měla na ni česká závodnice náskok až 85 setin. Přestože se tento náskok postupně ztenčoval, Ledecká i tak nakonec vyhrála o 23 setin. 

I když sezóna pro ni trvala jen týden, jelikož celou sezónu se léčila ze zmiňovaného zranění klíční kosti, po které následovaly hned dvě operace, nakonec může být díky těmto dvěma startům na snowboardu v závěru spokojená. "Závod byl úžasný, opravdu jsem si užívala každé kolo. Jsem šťastná, že jsem zpátky," nechala se slyšet Ledecká v rozhovoru po závodě. 

SP ve snowboardingu v Berchtesgadenu (Německo) - paralelní slalom (18.3.2023): 

Muži: 

1. Obmann, 2. Auner (oba Rak.), 3. Marguč (Slovin.), 4. Winters (USA), ...v kvalifikaci 39. Minárik, Počinek (oba ČR) diskvalifikován 

Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Obmann 297, 2. Bormolini (It.) 295, 3. Auner 251 

Konečné pořadí SP v paralelních závodech (po 11 závodech): 1. Obmann 485, 2. Bormolini 481, 3. Prommegger (Rak.) 465 

Ženy: 
1. Ledecká (ČR), 2. Hofmeisterová, 3. Lochová (obě Něm.), 4. Schöfmannová (Rak.), ...v kvalifikaci 21. Maděrová (ČR) 

Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Zoggová (Švýc.) 345, 2. Ulbingová (Rak.) 290, 3. Schöfmannová 288, ....15. Ledecká 100, 16. Maděrová 80, 43. Keclíková (ČR) 3 

Konečné pořadí SP v paralelních závodech (po 11 závodech): 1. Zoggová 595, 2. Hofmeisterová 584, 3. Schöffmannová 549, ...18. Ledecká 180, 19. Maděrová 171, 43. Šonková (ČR) 10, 51. Keclíková 3 

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Ester Ledecká Snowboarding

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 3 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 8 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 8 hodinami

Poláci zablokovali hraniční přechody s Ukrajinou. Vadí jim levné zboží

Polští zemědělci brání ukrajinským kamionům v odchodu z Polska blokádou několika hraničních přechodů. Nadále tak protestují proti přílivu levného obilí z Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy