LOH 2024: Česko se znovu dočkalo. Kanoista Fuksa si suverénně dojel pro zlato

Čekání na rozšíření dietní sbírky dvou medailí české výpravy na letošních Letních olympijských hrách v Paříži v pátek konečně skončilo. Po týdnu od chvíle, kdy si na krk pověsili bronzové medaile kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr a ty zlaté tenisté Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč, se Češi dočkali dalšího cenného kovu a rovnou toho nejcennějšího. Získal ho kanoista Martin Fuksa.

Fuksa si pro zlato dojel nejlépe, jak mohl, tedy naprosto suverénním způsobem, a navázal tak na svou jízdu ze semifinále, které také ovládl stylem start-cíl.

Ve finále se skutečně co nejrychleji dokázal dostat Martin Fuksa do vedení v rámci celého startovního pole, přičemž postupně měl až desetimetrový náskok před svými nejbližšími pronásledovateli. Tento náskok si i přes snahu soupeřů jej zmenšit udržel a cíl protnul v čase 3:43,16, čímž se mu podruhé během pátečního dne povedlo vylepšit své olympijské maximum na kilometrové trati.

Dodejme, že pro stříbro si dojel Isaquias Queiroz z Brazílie a bronz se pak podařilo obhájit Sergheii Tarnovschimu z Moldavska.

Související

Petr a Martin Fuksovi

LOH 2024: Deblkanoisté Fuksovi skončili ve finále na sedmém místě

Oproti tokijskému desátému místu se bratrská dvojice deblkanoistů Petr a Martin Fuksovi nyní v Paříži dočkala vylepšení tohoto svého maxima, když ve finále nakonec skončila na sedmé pozici. Závod ovládli Číňané Liou Chao a Ťi Po-wen, pro stříbro si dojeli Italové Gabriele Casadei a Carlo Tacchini, bronz pak získali Španělé Antoni Moreno a Diego Domínguez.
Český kanoista Martin Fuksa

Stejně jako v Riu pátý. Fuksa si ani tentokrát nesplnil sen o olympijské medaili

Rychlostní kanoista Martin Fuksa nerozšířil medailovou sbírku české výpravy na letošních Letních olympijských hrách v Tokiu. Stejně jako před pěti lety v Riu, tak i tentokrát skončil český reprezentant v závodě na 1000 metrů na pátém místě. Ze své již čtvrté olympijské medaile, tentokrát zlaté, se radoval Brazilec Isaquias Queiroz dos Santos, který dojel do cíle před druhým Číňanem Liou Chaem. Třetí pak skončil Moldavan Serghej Tarnovschi.

Více souvisejících

Martin Fuksa (kanoista) letní olympijské hry 2024 v Paříži kanoistika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Ústavní soud zamítl stížnost na kampaň SPD. Podobné chování je i nadále možné, zlobí se advokátka

Ústavní soud zamítl další stížnost na nenávistnou a xenofobní kampaň SPD, tentokrát v Jihočeském kraji. Údajně nenašel procesní cestu, jak ji podpořit.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy