LOH 2024: Deblkanoisté Fuksovi skončili ve finále na sedmém místě

Oproti tokijskému desátému místu se bratrská dvojice deblkanoistů Petr a Martin Fuksovi nyní v Paříži dočkala vylepšení tohoto svého maxima, když ve finále nakonec skončila na sedmé pozici. Závod ovládli Číňané Liou Chao a Ťi Po-wen, pro stříbro si dojeli Italové Gabriele Casadei a Carlo Tacchini, bronz pak získali Španělé Antoni Moreno a Diego Domínguez.

Bratři Fuksové se objevili ve finále deblkanoistů, protože v předešlém semifinále skončili na postupovém čtvrtém místě, přičemž se jim tehdy podařilo předehnat i rumunskou dvojici Ilie Sprincean a Oleg Nuta.

Ve finálové jízdě figurovala česká bratrská dvojice po většinu času na posledním místě, nakonec se jí ale podařilo předjet brazilskou posádku Jacky Nascimento a Isaquias Queiroz, která tak za českou deblkanoí zaostala o 65 setin sekundy.

"Jsem hodně spokojený. Popravdě se mi jelo možná líp semifinále než finále. Sedmé místo, o tři pozice lepší než v Tokiu. Samozřejmě bych byl rád, kdyby to bylo ještě lepší, ale kluci jsou fakt rychlí," uznal Petr Fuksa v rozhovoru pro ČT sport. I bratr Martin byl i přes umístění na sedmém místě s výkonem spokojen: "Snažíme se šetřit nějaké síly na finiš a nakopnout to tam, abychom netuhli. To jsme měli vyzkoušené, že jakmile to nakopneme, tak je to ještě horší, když vás ty lodě předjíždí. Tato taktika je určitě lepší. Ale kluci jsou fakt extrémně rychlí. Chtěl jsem být ve finále na deblu na olympiádě a to se nám povedlo. Jsem mega rád."

Letní olympijské hry v Paříži 2024:

Rychlostní kanoistika (8.8.2024):

500 m - muži:

C2: 1. Liou Chao, Ťi Po-wen (Čína) 1:39,48, 2. Casadei, Tacchini (It.) 1:41,08, 3. Moreno, Domínguez (Šp.) 1:41,18, 4. Petrov, Korovaškov (AIN) 1:41,27, 5. Kretschmer, Hecker (Něm.) 1:41,62, 6. Adolf, Hajdu (Maď.) 1:41,66, 7. P. Fuksa, M. Fuksa (ČR) 1:41,83

Související

Český kanoista Martin Fuksa

LOH 2024: Česko se znovu dočkalo. Kanoista Fuksa si suverénně dojel pro zlato

Čekání na rozšíření dietní sbírky dvou medailí české výpravy na letošních Letních olympijských hrách v Paříži v pátek konečně skončilo. Po týdnu od chvíle, kdy si na krk pověsili bronzové medaile kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr a ty zlaté tenisté Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč, se Češi dočkali dalšího cenného kovu a rovnou toho nejcennějšího. Získal ho kanoista Martin Fuksa.
Český kanoista Martin Fuksa

Stejně jako v Riu pátý. Fuksa si ani tentokrát nesplnil sen o olympijské medaili

Rychlostní kanoista Martin Fuksa nerozšířil medailovou sbírku české výpravy na letošních Letních olympijských hrách v Tokiu. Stejně jako před pěti lety v Riu, tak i tentokrát skončil český reprezentant v závodě na 1000 metrů na pátém místě. Ze své již čtvrté olympijské medaile, tentokrát zlaté, se radoval Brazilec Isaquias Queiroz dos Santos, který dojel do cíle před druhým Číňanem Liou Chaem. Třetí pak skončil Moldavan Serghej Tarnovschi.

Více souvisejících

Martin Fuksa (kanoista) letní olympijské hry 2024 v Paříži

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Orbán se rozčiloval nad pomalou pomocí EU. Ta už ale je na cestě, Česku připadnou dvě miliardy

Maďarský premiér Viktor Orbán ve čtvrtek dopoledne kritizoval Evropskou unii za nedostatečnou rychlost pomoci po povodních. Ve skutečnosti ale už je uvolněno deset miliard eur, z toho dvě půjdou České republice.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy