Ecclestone: Myslím, že Lewis Hamilton už ve formuli 1 nebude pokračovat

Od konce letošního ročníku seiálu formule 1 už sice uběhlo několik dní, ovšem stále vypjatý závěr soutěže mezi hlavními hvězdami rezonuje. Řeč je pochopitelně o vítězi letošního ročníku Nizozemci Maxu Verstappenovi a Britu Lewisi Hamiltonovi. Připomeňme, že první jmenovaný o svém vtězství rozhodl v posledním kole Velké ceny Abú Zabí, kde svým manévrem předjel britského závodníka, jenž tím tak přišel o rekordní osmý titul. Vypjatý je tak i vztah mezi samotnými závodníky, třeba Hamilton se nechtěl zúčastnit závěrečného ceremoniálu. A podle bývalého šéfa seriálu Bernieho Ecclestona se už Hamiltlon ve formuli 1 neobjeví.

"Nevím to, ale myslím, že se nevrátí. Jeho zklamání je příliš velké a je to pochopitelné. Má sedm titulů jako Michael Schumacher a by bylo na čase, aby se pustil do svého snu a začal podnikat v módě," nechal se slyšet Ecclestone v rozhovoru pro švýcarský deník Blick, ve kterém tak připomněl i druhou Hamiltonovu životní vášeň.

Ecclestone přiznal, že s britským závodníkem, jenž má ještě na další dva roky uzavřenou smlouvu s Mercedesem, ještě po konci letošní sezóny neměl možnost mluvit. "Před pár dny jsem se bavil s jeho otcem. Bylo mi hned jasné, že mi k budoucnosti svého syna nic neřekne. Takže jsme si povídali o byznysu," prozradil jednadevadesátiletý bývalý šéf formule 1. Tuto funkci nevykonává již pět let.

Jen pro připomenutí. V posledním závodě letošního ročníku v Abú Zabí ještě pět kol před cílem měl Hamilton náskok před Verstappenem a vypadalo to, že Brit už nemůže o titul přijít. Jenže pak havaroval Nicholas Latifi a to si Nizozemec Verstappen rozhodl, že poté, co vyjede safety car nechá nasadit nové pneumatiky. Následovalo hned několik kontroverzních rozhodnutí ze strany vedení závodu, díky kterým se tak Verstappen dostal za Hamiltona, jehož se mu nakonec podařilo v posledním kole předjet. Nebylo tak divu, že se Hamiltonův Mercedes snažil po závodě protestovat, ale marně.

"V posledních kolech se toho hodně pokazilo. Ředitel závodu Masi si mohl ušetřit dost potíží, kdyby po Latifiho havárii okamžitě zastavil závod s červenou vlajkou. Pak by poslední tři kola bylo superfinále mezi Maxem a Lewisem," zakončil Ecclestone.

Související

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Více souvisejících

Formule 1 Lewis Hamilton Bernie Ecclestone

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 4 minutami

před 6 minutami

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy