Pavel Maslák je podruhé mistrem Evropy

Göteborg – V závodu na 400 metrů nemá český běžec Pavel Maslák opět konkurenci. Ve Švédsku si přitom časem 45,66 sekund nejen zajistil zlatou medaili, ale rovněž vylepšil české maximum.

Svůj zlatý výsledek z Helsinek dokázal Maslák srazit o 48 setin sekundy a v halových podmínkách patří v aktuální sezóně k absolutní špičce. Není nicméně jediným, kdo v Göteborgu uspěl.

Ve štafetě na 4x400 metrů totiž nejprve obsadily bronzovou příčku ženy a následně si pro stejně cenný kov doběhli taky muži. Těm nicméně k zisku medailí  nemálo pomohly zmatky kolem určování vítěze.

Nechybělo mnoho a z bronzu se radovali rovněž čtvrtkaři, kteří sice obsadili čtvrté místo, ale po diskvalifikaci Britů se posunuli o příčku výš. Bohužel, ostrované uspěli s protestem a na Čechy tak zbyla pouze medaile bramborová.

Související

Pavel Maslák, český atlet, sprinter, orientující se hlavně na běh na 200 metrů a běh na 400 metrů. V současné době (2012) drží dva české rekordy a to na 200 m - 20,59 a 400 m - 44,91.

Halové MS v atletice: Medailová sobota. Bronz získal koulař Staněk. Maslák se po diskvalifikacích radoval nakonec ze zlata

Birmingham - Třetí soutěžní den právě probíhajícího halového světového šampionátu v atletice, který se koná v těchto dnech v anglickém Birminghamu, přinesl české atletice hned dvě medailové radosti. Z bronzu se nejprve radoval koulař Tomáš Staněk, další cenný kov pak vybojoval čtvrtkař Pavel Maslák, jenž sice skončil ve finále třetí, ovšem poté, co byli diskvalifikováni za přešlápnutí první dva závodníci, tedy Španěl Óscar Husillos a Dominikánec Luguelín Santos, nakonec připadlo českému reprezentantovi z Havířova nečekané zlato.
Pavel Maslák, český atlet, sprinter

Halové ME v atletice, 3. den: Sběr kovů pokračoval i v neděli. Bronz získala jak mužská štafeta, tak i Helcelet!

Bělehrad - K prozatím celkovým pěti medailím z tohoto bělehradského halového evropského šampionátu v atletice přidala česká výprava v neděli další dva cenné kovy, čímž tak překonala svou sbírku z předešlého halového ME, které se před dvěma lety konalo v Praze. V neděli, v závěrečném dni letošního evropského šampionátu v hale, to byly bronzy, které putovaly do Česka. První zásluhou sedmibojaře Adama Sebastiana Helceleta, jenž tak obhájil své třetí místo po prvním sedmibojařském dni v Bělehradě díky svému běhu na trati dlouhé 1000 metrů a získal tak celkem 6110 bodů. Pro tohoto českého závodníka to tak je zisk již šesté medaile, přičemž bronz je to jeho třetí. O další bronz se pak v neděli postarala mužská štafeta v běhu na 4x400 metrů a především díky finišmanovi Pavlu Maslákovi se česká výprava mohla radovat ze zisku sedmé medaile z tohoto halového ME.

Více souvisejících

Pavel Maslák Atletika

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy