Sportovkyní roku 2013 byla vyhlášena atletka Zuzana Hejnová

Praha - Atletka Zuzana Hejnová, která letos vyhrála Diamatovou ligu ve své disciplíně i atletické mistrovství světa a která byla vyhlášena i Atletkou roku, zvítězila dnes i v anketě Sportovec roku.

Pro překážkářku, které bude zítra 27 let, to tak bylo vyvrcholení celé její úspěšné sezóny. V ní se stala nejen mistryní světa, ale i vítězkou Diamantové ligy. Byla i v trojici atletek, které aspirovaly na nejlepší atletku světa. Atletkou Evropy se však stala. Nyní se stala i sportovkyní roku a to i přesto, že v první desítce byly další velké sportovní osobnosti.

V prvním kole hlasování suverénně vyhrála, když 205 novinárů hlasovalo pro 74 sportovních osobností. Stejným způsobem ovládla i druhé kolo, kde se rozhodovalo o tom, jak bude vypadat nejlepší desítka. Druhý oštěpař Vítězslav Veselý ztrácel na vítěznou Hejnovou téměř 600 bodů. V první desítce byla i jména těch, kteří tuto anketu vyhráli už v minulosti. Například rychlobruslařka Martina Sáblíková (vítězka z let 2007, 2009, 2010) či hokejista Jaromír Jágr (vítěz z roku 2005). Dalšími sportovci byli v první desítce kajakář Vavřinec Hradílek, skifař Ondřej Synek, tenista Tomáš Berdych, fotbalový gólman Petr Čech, cyklista Roman Kreuziger či jeden z největších objevů této sezóny biatlonistka Gabriela Soukalová.

„Úžasné vyhrát s takovým náskokem a v takové konkurenci," řekla Zuzana Hejnová poté, co se dozvěděla, že sportovkyní roku je. „Myslím, že to je krásná tečka za povedenou sezónou, teď už je přede mnou další rok," pokračovala mladá překážkařka. Dodala, že to je také pro ni předčasný dárek k jejím čtvrtečním narozeninám.

Osm let tak trvá nadvláda žen, které vyhrály v této anketě. Naposledy byl mužským sportovcem roku vyhlášen Jaromír Jágr v roce 2005.

Související

Zuzana Hejnová, česká atletka, jejíž specializací je běh na 400 metrů překážek a běh na 400 m. Na této trati s překážkami získala bronzovou medaili z londýnských Letních olympijských her 2012.

Česko ztrácí medailovou naději. Překážkářka Hejnová se nezúčastní Her v Tokiu

Pouhých osm dní do začátku letošních Letních olympijských her v Tokiu ztrácíbb bčeská republika jednu z největších medailových nadějí a to překážkářku Zuzanu Hejnovou. Tuto čtyřiatřicetiletou českou atletku totiž trápí nejen záda, ale i achilovka a právě kvůli těmto zdravotním problémům letos dosud vůbec nezásahla do závodů. Veřejnost ale ujistila, že hodlá nadále pokračovat ve své kariéře.

Více souvisejících

Zuzana Hejnová Atletika

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 16 minutami

před 16 minutami

před 17 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy