Šéf Národní sportovní agentury Neusser volá po vyloučení ruských sportovců ze soutěží

Podle šéfa Národní sportovní agentury (NSA) Filipa Neussera by měla žádá po čtvrtečním vpádu ruských vojsk na Ukrajinu, aby ze všech evropských a světových šampionátů byli vyloučeeni všichni ruští sportovci. Vedle toho by uvítal, kdyby Rusko nemohlo pořádat žádnou mezinárodní sportovní akci. Všechny tyto body uvedl Neusser na Twitteru, přičemž by rád na svých krocích spolupracoval s premiérem Petrem Fialou.

"Nedokáži si představit, že v době, kdy Rusko bezdůvodně napadá Ukrajinu, si u nás budou ruští reprezentanti soutěžit, jako kdyby se nic nedělo. Reakci koordinujeme s Petrem Fialou, včera jsem odeslal na vládu návrh na zvážení těchto sankcí," napsal Neusser konkrétně na svém twtterovém účtu.

Se šéfem Českého olympijského výboru (ČOV) Jiřím Kejvalem je pak ve shodě s přesouváním mezinárodních akcí z Ruska. Kejbval však ale nesouhlasí s vyloučením ruských sportovců. "Nepovažuji za vhodné v tuto chvíli uplatňovat na jednotlivé ruské sportovce princip kolektivní viny tím, že by se nesměli účastnit sportovních klání," sdělil k tomu Kejval.

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport válka na Ukrajině

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy