Berdych si semifinále US Open nezahraje. Na jeho vyřazení stačily Čiličovi tři sety

New York - Český tenis nebude mít svého zástupce v letošním turnaji mužských dvouher na grandslamovém US Open. Česká tenisová jednička mezi muži Tomáš Berdych totiž nestačil ve čtvrtfinále na Chorvata Marina Čiliče, který Berdycha porazil výsledkem 2:6,4:6 a 6:7.

To, že to nebude zrovna jednoduchý duel proti chorvatskému tenistovi Čiličovi, ukázal už samotný úvod čtvrtfinálového zápasu, kdy úvodní hru začal český hráč dvojchybou, poté si mohl vzít na pomoc při sporné situaci Jestřábí oko, ovšem nerozhodl se tak, a zvlášť se mu pak nedařil první servis. A  jak první hru začal, tak první hru také skončil. Dvojchybou.

Během následujích her bylo na české tenisové jedničce vidět, že je poněkud nervózní a rozhodně Berdych při svých podáních nevypadal zrovna klidně. Na ukazateli, který měřil úspěšnost prvních servisů obou hráčů, bylo vidět na začátku druhé sady 37%. Chorvatský tenista se prezentoval tvrdou hrou od základní čáry a díky této taktice sebral Berdychovi dvě hry, během kterých měl právě český tenista výhodu podávání. Trochu klidu na raketu českého hráče přinesl až třetí hra druhé sady, právě od této chvíle se Berdych trochu srovnal. I tak ale nakonec druhý set vyhrál chorvatský tenista.

Ve třetím setu během sedmé hry za stavu 30:15 pro Tomáše Berdycha dokázal český hráč odehhrát míček těsně před tím než se kulatý předmět dotkl kurtu na Berdychově polovině podruhé, ale sudí to viděla jinak a vynesla verdikt, že se míček dotkl kurtu dvakrát. To se samozřejmě českému tenistovi nikterak nelíbilo a dost hlasitě protestoval. Následně, když se roozhodl český hráč pokračovat ve hře, prohrál další svoje podání.

Rozhodující třetí sada tak dospěla do zkrácené hry, když se stav srovnal na 6:6. Nejprve to v tie-breaku vypadalo s českými nadějemi na účast v semifinále celkem slušně, když si Berdych dokázal vybojovat minibrejk, ovšem o ten následně přišel. Marin Čilič zkrátka nechtěl nijak ztratit tento duel a tak s přehledem dotáhl tie-break do vítězného konce a tak se Berdychovi nakonec nepovedla odveta letošního wimbledonského zápasuu, ve kterém s Čiličem taktéž prohrál.

Konečný výsledek:

Muži, dvouhra:

Berdych - Čilič 2:6,4:6 a 6:7

Související

Více souvisejících

US Open Tomáš Berdych tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy