Roger Federer překousne bolavá záda a odehraje finále Davis Cupu

Lille - Hlavní hvězda švýcarského tenisového výběru se zúčastní finálového zápasu Davis Cupu. Kvůli zranění se rozhodl odstoupit z nedávného Turnaje mistrů, ale nyní by měl být připraven opět předvést světový tenis. Nastoupí již zítra proti domácímu Gaëlovi Monfilsovi.

Švýcar Federer zažívá letos opravdu skvělou sezónu. I když se to zdá už nemožné, vylepšil svůj herní styl a předvádí mnohem agresivnější a akčnější hru, než na jakou jsme od Rogera zvyklí.

Změna je vidět i ve výsledcích, probojoval se na Turnaj mistrů, kde naprosto vynikl a dostal se až do finálového zápasu. Bohužel své velké finále už nesehrál, protože byl nucen turnaj ukončit pro problémy se zády.Po Turnaji mistrů se tak celý tenisový svět ptal na jediné: „Bude Federer hrát finále Davis Cupu?" Po několikadenním čekání máme konečně odpověď, která jistě potěší celé Švýcarsko.Roger Federer je připraven hrát! Jeho první výstup přijde ve druhém utkání prvního dne. Sokem mu bude domácí Francouz Gaël Monfils. O tom, kdo z tenistů bude nakonec úspěšnější, se bude rozhodovat v pátek od 14:00.Švýcarsko "salátovou mísu", jak se trofej pro vítěze Davis Cupu nazývá, nikdy nezískalo a finále si zahrálo pouze jednou v roce 1992.Nyní má tak Federer jedinečnou příležitost přispět k zisku prvního švýcarského vítězství na Davis Cupu. Zdali se mu to podaří, nebo ho i se zbytkem týmu domácí Francouzi zastaví, se dozvíme již o víkendu.

Související

Roger Federer

Ještě Laver Cup. Legendárního Rogera Federera čeká poslední turnaj v kariéře

Švýcarská tenisová legenda Roger Federer se ve svých 41 letech rozhodla ukončit svou dlouholetou kariéru a to poté, co ještě příští týden nastoupí v rámci Laver Cupu, jenž se koná letos v Londýně. Držitel mimo jiného i dvaceti grandslamů a olympijského zlata ze čtyřhry se tak rozhodl poté, co se naposledy představil loni na Wimbledonu a ještě po něm věřil, že se na kurty vrátí.
Roger Federer

Sloučí se mužská a ženská tenisová asociace v jednu? Vyzývá k tomu Federer

Dá se očekávat, že se všechno změní a nic nebude jako dříve po aktuální pandemii koronaviru. Světový tenis nebude pochopiitelně výjimkou, zvlášť, když nyní o jednu takovou velkou tenisovou změnu žádá jedna z největších současných tenisových hvězd Roger Federer. Švýcarský tenista totiž ve středu na svém twitterovém účtu nadhodil, zda by se neměla sloučit Mužská tenisová asociace ATP s Ženskou tenisovou asociací WTA. Podle něj je právě nyní v době koronavirové pandemie ideální doba proto, aby začal takto světový tenis začít uvažovat. Následně se našli další podporovatelé tohoto návrhu, mezi kterými nalezneme Španěla Rafaela Nadala i českou tenistku Petru Kvitovou.

Více souvisejících

Roger Federer Stanislas Wawrinka (tenista) Davis Cup

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy