Zasloužím si pivo, bylo to fajn. Wimbledon bavil nový král

Londýn - Wimbledon má nového krále, už se vlastně ani nemusí hrát. Marcus Willis sice dostal kanára od Rogera Federera, ale během 90 minut se stal mužem, kterého začala milovat celý tenisový svět. Stačil jeho příběh, úsměvy, gesta, emoce...

Ale třeba i oblečení a jeho kamarádi a rodina v hledišti. Marcus Willis je prostě bombarďák. Na životní zápas na centrkurtu wimbledonského areálu si oblékl bílé tričko z edice Rogera Federera. Snad aby vtipně naznačil svému rivalovi, že si ho váží. A nic si nedělal z toho, že měl čelenku a trenky s logem s fajfkou a boty se třemi proužky. Anglický hrdina prostě kašle na nějaké komerční zásady. Přišel si zahrát báječný tenis.

Přišly první míče a když Marcus získal první fiftýn, vítězoslavně zaťal pěst a čekal na reakci publika. Tribuny šílely. Chlapík, který za poslední tři roky shodil přes 10 kilo, aby se pak prokousal aspoň na 773. místo žebříčku ATP a vydřel z kvalifikace účast v hlavním turnaji, najednou začal vzdorovat hvězdnému Rogerovi Federerovi.

"Ten jeho příběh je zlatý," říkal švýcarský fenomén. "Musím přiznat, že mě zaujal ještě předtím, než proběhl los. Už když se kvalifikoval, tak jsem si o něm četl," přiznal Federer. Marcus Willis mezitím sice dostal v prvním setu kanára, ale potupné to nebylo. Zahrál opravdu skvělé údery, jen Roger hrál ještě líp.

A ve druhém setu začala šou. Anglický pořízek začal sbírat gamy. "Řeknu vám, to nebyla zrovna moje obvyklá středa," pálil vtípky na pozápasové tiskovce a potutelně se usmíval.

Při utkání pak díky svému vystoupení udělal celebritu i ze své přítelkyně Jenny Bateové, kterou kamery stíhaly kdy jen to bylo možné. A samozřejmě tleskala i žasla rodina, táta s mámou se objímali, prsatá sestra skákala radostí. "Stále žiju s mými rodiči. A žiju si sen," culil se Marcus.

Ve třetí sadě se pak dokonale osmělil a s Federerem se tahal až dostavu 4:4. Čtyřikrát vedl a slavný rival musel smeknout nad jeho výkonem. "Má skvělý servis, dobře měnil tempo hry. Rozhodně si tohle utkání budu pamatovat, a nejen proto, že si asi už nikdy nezahraji na turnaji s chlapem ze 770. místa žebříčku," vyprávěl Roger.

Zdroj: YouTube

"Určitě vytěžil maximum z toho co mohl. A rozhodně si to užil," usmál se Federer. A Marcus Willis stihl kontrovat. "Bylo to fajn, ale jsem úplně vyčerpaný. Myslím, že si zasloužím pivo," smál se. Aby ne, zatímco v roce 2016 do utkání s Federerem vydělal pouhých 292 dolarů, účast v druhém kole mu vynesla 50 tisíc liber...

Stal se wimbledonským králem a může mít jistotu, že se brzy stane hostem populárních talk-show. Ale třeba se i posune v žebříčku výš. Ukázal, že talent opravdu má. A tenisu by takový šoumen určitě prospěl.

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Roger Federer tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy