Česká radost ve Wimbledonu! Turnaj čtyřhry ovládl český pár Siniaková, Krejčíková

Londýn - Český tenis slaví. V sobotu totiž turnaj deblistek v rámci nejslavnějšího turnaje ve Wimbledonu ovládl ryze český pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Právě toto duo totiž v boji o grandslamový titul porazilo pár Květa Peschkeová a Nicole Melicharová, přičemž druhá jmenovaná je Američanka narozená v Brně, 6:4, 4:6 a 6:0.

Poprvé po patnácti letech se podařilo jednomu a tomu samému páru v jednom roce ovládnout jak čtyřhru na French Open, tak i ve Wimbledonu. Naposledy se takovuýto kousek podařil belgicko-japonskému páru Clijstersová, Sugijamaová a to právě v roce 2003.

Ryze český pár začal duel s tím česko-americkým více než dobře, neboť v první části se jim povedlo hned dvakrát vzít svým soupeřkám servis a to pokaždé, když podávala Peschkeová. České duo o své podání přišlo tehdy jen jednou, když servírovala Siniaková. Jinak se ale Siniaková s Krejčíkovou doplňovaly, razantní tenis jim rozhodně nebyl cizí a nepřicházelo ani mnoho chyb u sítě.

Naopak druhou sadu Peschkeová s Melicharovou hrály sebevědomým způsobem, přestože tu první ztratily. Na returnu se spolu prohodily a rázem to bylo 2:0 pro ně. A i když i v této části hry jedno podání ztratily, došly k vítězství.

V závěrečné sadě nejprve prohrála podání Američanka Melicharová, pak jdva brejkboly, které měl k dispozici česko-americký pár, české duo dokonce odvrátilo. Celý set skončil zaslouženým vítězstvím páru Siniaková, Krejčíková 6:0 a mohou se tak radovat z wimbledonského triumfu.

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon tenis Barbora Krejčíková (tenistka)

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy