Český deblový pár Krejčíková-Siniaková postoupil do wimbledonského finále

Český tenis bude mít letos přeci jenom zastoupení ve finále nejslavnějšího tenisovbého turnaje ve Wimbledonu. Přestože se to v singlu nepodařilo, i kdy i tam byl český tenis vidět především díky Marii Bouzkové, ve čtyřhře bude mít zastoupení v podobě českého páru Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková. Ten totiž v pátečním semifinále porazil lotyšsko-ukrajinské duo Jelena Ostapenková-Ljudmila Kičenoková dvakrát 6:2.

Přestože se může zdát z výsledku, že se jednalo o lehký průběh z pohledu českých tenistek, ze začátku tomu tak rozhodně nebylo. Vždyť hned v úvodu celkem rychle Češky prohrávaly 0:2. Pak ale ovládly hned šest gamů v řadě. Prakticky obdobný tenis se hrál i ve druhém setu. I tehdy se hrál vyrovnaný duel jen na jeho začátku, poté už ale dominovaly Krejčíková se Siniakovou. Ty nakonec ukončily zápas hned při prvním mečbolu.

Během hodiny a šestnácti minut tak ztratily Češky jen dva své servisy, cesta k úpěchu však vedla přes šest brejkbolů.

V dosavadním průběhu letošního londýnského grandslamu ztratily Češky pouhý jeden set. V neděli, kdy se střetnou ve finále buď s americkým párem Danielle Collinsová-Desirae Krawczyková, nebo beligicko-čínským duem Elise Mertensová-Čang Šuaj, tak mohou navázat na svá předešlá grandslamová vítězství z let 2018 a 2021, kdy triumfovaly na French Open. A nejen to. Mohou navázat i na letošní triumf z Australian Open.

Tenisový Wimbledon v Londýně (8.7.2022):

Ženy, čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - L. Kičenoková, Ostapenková (4-Ukr./Lot.) 6:2, 6:2

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Barbora Krejčíková (tenistka) Kateřina Siniaková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy