Krejčíková postoupila díky skreči soupeř, ve 2. kole je i Vondroušová

Tenistka Barbora Krejčíková hodlá v olympijském Tokiu navázat na svou výtečnou formu v posledních měsících, kdy nejenže ovládla French Open, ale před nedávnem také turnaj WTA v Praze. V sobotu nastoupila rodačka z Brna ke svému zápasu 1. kola tenisové dvouhry proti Kazašce Zarině Dijasové. V horkém tokijském počasí se ale na kurtu nezdržela příliš dlouho. Za stavu 5:2 pro Češku v prvním setu totiž pro zranění soupeřka duel vzdala a prakticky bez práce tak tedy Krejčíková postoupila do druhého kola.

Pro českou tenistku Krejčíkovou, která do olympijského turnaje vstoupila jako osmá nasazená, se jednalo o premiérový start pod pěti kruhy a zpočátku byla vidět na její hře trocha nervozity a i když přišly z jeíí strany chyby, byla to nakonec ona, kdo první v duelu vzala servis soupeřce. Následně se ale stejný počin povedl Kazašce.

Pak se ale začaly objevovat zdravotní prolbémy u Dijasové a nechala si tak ošetřit nohu. Po následných třech prohraných gamech ale nakonec zápas vzdala a poslala tak Krejčíkovou do druhého kola olympijského turnaje.

Na postup Krejčíkové navázala i Vondroušová. Ta přešla přes Bertensovou

Po Barboře Krejčíkové nastoupila ke svému duelu 1. kola i další česká reprezentantka Markéta Vondroušová. Soupeřkou této dvaadvacetileté tenistky byla pro změnu turnajová šestnáctka Bertensová. Proti ní to Češka neměla vůbec jednoduché, v první sadě za stavu 4:4 dokázala odvrátit hned dva brejkboly a za chvíli pak soupeřku brejkla. V následující druhé sadě to byla ale pro změnu zase Vondroušová, která ztratila svůj servis a to hned dvakrát a díky tomu tak dospěl duel do závěrečného třetího setu.

V něm byl zaznamená jediný vbrejk, o který se za stavu 1:1 postarala Vodroušová a právě tato finalistka French Open z roku 2019 pak nakonec svbé vedení dokázala udržet až do konce. Uběhly skoro dvě hodiny od začátku utkání, když se české hráčce podařilo proměnit třetí mečbol.

Pro Vondroušovou to tak znamenalo, že podruhé ve své kariéře dokázala porazit bývalou světovou čtyřku, se kterou se před tím utkala pouze jednou.

Olympijský turnaj v Tokiu (24.7.2021):

Ženy, 1. kolo:

Dijasová - Krejčíková 2:5, skreč.Bertensová - Vondroušová 4:6, 6:3, 4:6

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Barbora Krejčíková (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy