Krejčíková si poradila s Kanaďankou Fernandezovou a je v osmifinále

Opět s přehledem si česká tenistka Barbora Krejčíková poradila s další soupeřkou v rámci olympijského tenisového turnaje ve dvouhře. Tentokrát byla její sokyní ve 2. kole Kanaďanka Leylah Annie Fernandezová, kterou rodačka z Brna nakonec porazila ve dvou setech 6:2 a 6:4 a mohla se tak tedy radovat z dalšího pohodového postupu.

Kanaďanka Fernandezová sice ovládla první hru duelu s Barborou Krejčíkovou, následujících pět gamů ale bylo v režii české reprezentantky, proti které tehdy vítězka turnaje WTA v Monterrey nenacházela adekvátní recept. I přesto, že se české hráčce, která je osmou nasazenou na tomto olympijském turnaji, nedařil příliš servis ai přes tři dvohchyby nakonec nedovolila své soupeřce, aby se dostala k brejkbolu.

Následný druhý set měl podobný průběh, přičemž v jeho závěru se 72. hráčce světového žebříčku Fernandezové podařilo duel trochu zdramatizovat, když oddalovala ukončení zápasu a díky brejku tak stav snžila až na 4:5. Češce se ale přeci jenom nakonec dojít k vítěznému konci povedlo  a může se tak těšit na další soupeřku, kterou narazí v osmifinále a tou bude buď Švýcarka Belinda Bencicová nebo domácí Misaki Doiová.

Olympijský turnaj v tenise (26.7.2021):

Dvouhra, ženy - 2. kolo:Fernandezová (Kan.) - Krejčíková (ČR-8) 2:6, 4:6

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Barbora Krejčíková (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy