Kyrgios do finále Wimbledonu postupuje bez boje. Nadal odstupuje kvůli zranění

Středeční čtvrtfinále po pětisetové bitvě vyhrál a radoval se z postupu mezi nejlepší čtyři. Už tehdy ale bylo na Rafaelu Nadalovi znát, ho trápí zdravotní problémy a zdálo se, že zmiňovaný čtvrtfinálový zápas nedohraje. Proto se tak poté vyrojil otazník nad tím, zda vůbec v pátek nastoupí do semifinále proti Nicku Kyrgiosovi. Tento australský bouřlivák nakonec postupuje do finále Wimbledonu bez boje, jelikož kvůli trhlině v břiše nakonec Nadal z turnaje odstoupil.

Během čtvrtečního dne sice tenista pocházející z Mallorcy trénoval, ale už ve středu bylo na něm při čtvrtfinálovém zápase znát, že ho trápí trhlina v břišním svalu.

Nejenže tak Rafael Nadal nenaváže na své triumfy z letošních grandslamů v Melbourne a v Paříži, ale zároveň tak přřišel o možnost vyhrát svůj rekordní již třiadvacátý grandslamový titul. Kromě toho měl za sebou devatenáctizápasovou vítěznou šňůru.

Svým odstoupením tak dává šanci svému největšímu rivalovi Srbu Novaku Djokovičovi, jenž by se po případném triumfu na letošním Wimbledonu radoval z 21. grandslamového titulu v kariéře a  tudíž by se tak přiblížil na čelo historického žebříčku.

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Rafael Nadal tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy