Legendární Boris Becker musí do vězení. Měl mařit insolvenční řízení

Držitel šesti grandslamových titulu a jedna z tenisových legend Boris Becker musí nastoupit do vězení, kde si má odpykat dva a půl roku kvůli tomu, že měl od roku 2017 několikrát mařit insolvenční řízení. Takový verdikt nad ním vynesl londýnský soud, avšak může se proti němu z vězení odvolat. Becker totiž dlouohodobě svou vinu odmítá.

Již 8. dubna letošního roku ho obžaloba uznala vinným ve čtyřech z celkem čtyřidvaceti bodů. Je odsouzen za to, že několikrát  nedal k dispozici svůj veškerý soupis majetku a že měl tajit dluhy. Mimochodem, není to jediný soud, kterého se Becker ve svém dosavadním životě účastnil. V Mnichově před dvaceti lety dostal podmínku finanční pokutu kvůli daňovým únikům.

Čtyřiapedátiletý Němec prošel bankrotem, po němž následně ze svého obchodního účtu převedl stovky tisíc liber na jiné účty, mezi nimiž můžeme nalézt i účet Beckerovy současné manželky Barbary, stejně tak jeho bývalé manželky Lilly, s níž se tehdy před lety rozváděl. A není to jediný problém, který ho potkal. Zároveň také nepřiznal nemovitost v Německu, stejně jako bankovní půjčku ve výši 825 000 eur a svůj podíl v jedné technologické firmě.

Připomeňme, že Beckerův osobní bankrot zapříčinila půjčka ve výši 4,6 milionu eur od soukromé banky v roce 2013, přičemž vedle toho si ještě rok na to půjčil 1,6 milionu dolarů od britského obchodníka.

Vinen naopak Becker není z toho, že nepředal většinu svých tenisových titulů, včetně těch tří wimblednských, kterých během své kariéry dosáhl. Několik svých trofejí už totiž stihl prodat za účelem umoření svých dluhů. Poi¨dle své výpovědi dokonce také nabízel věřitelům snubní prsten a prozradil také, že v tomto ohledu dával na rady expertů.

Jak se při pátečním soudním slyšení nechala slyšet žalobkyně Rebecca Chalkleyová, vedle toho, že se Becker "stále pokouší hledat vinu u jiných", přestože se měl chovat "promyšleně a nečestně".

Dodejme, že Becker hrál tenis na profesionální úrovni svého času šestnáct let, během kterých dokráčel celkem k 49 titulům, díky kterým si přišel na 25 milionů dolarů. Podle Beckera ale většina této částky padla na finančně náročný rozvod a také na dluhy.

Bývalá světová jednička pak během své karéry opanovala vedle tří Wimbledonů, přičemž v roce 1985 se mu tento travnatý grandslam podařilo vyhrát jako prvnímu nenasazenému hráči v histori, ale také Australian Open a US Open.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Boris Becker Soudnictví

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 30 minutami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Týdenní výhled filmů: Tělesností pulzující Rivalové, aktivistický šaman i vrah z televizní soutěže

Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí deset premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Kina rozezvučí skuteční i fiktivní vrazi, intimní i bouřlivá romance či portrét šamana i revoluční učitelky.  

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy