Paráda! Karolína Plíšková si poprvé zahraje finále slavného Wimbledonu

Po měsíci se může český ženský tenis dočkat dalšího velkého úspěchu. Zatímco před měsícem se o něj postarala svým triumfem na French Open Barbora Krejčíková, tentokrát může vyhrát ještě slavnější grandslam ve Wimbledonu jiná česká tenistka Karolína Plíšková. Ta totiž ve čtvrtek v semifinále porazila Bělorusku Arynu Sabalenkovou 5:7, 6:4 a 6:4 a může se tak těšit na sobotní finále, ve kterém se střetne se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.

Od úvodu svého semifinále se mohla Plíšková spolehnout na svůj servis a díky tomu tak s jistotou zísávala nejednu hru. Při podání své běloruské soupeřky se rodačce z Loun postupem času podařilo vypracovat v první sadě hned osm brejkbolů, ale každý z nich dokázala Sabalenková odvrátit. Když byl v prvním setu stav nerozhodný 5:5 a 40:0 pro českou tenistku, ani jednou se Plíškové tehdy nepodařilo brejknout soupeřku a vyhrát tak tím set. Ten tak dospěl až do dvanácté hry, kdy podávala česká hráčka, která ale zkazila smeč, následně tak tedy čelila brejkbolu, který Běloruska tehdy proměnila a díky tomu tak první sadu vyhrála poměrem 5:7.

Naštěstí ale tento fakt Plíškovou nikterak nerozhodil a sama se rozhodla s dosavadní nepřízní osudu něco udělat. I nadále fungovalo její podání a protože se jí konečně podařilo uzmout soupeřčin servis, díky čemuž se tak dostala do vedení 3:2, přičemž následně brejk potvrdila při svém podání, když předvedla hned tři esa. Protože pak natropila Sabalenková ještě několik dalších chyb a tak Plíšková zakončila forhendem takovým způsobem, že na něj nedokázal Sabalovičová najít odpověď.

I na začátku třetí rozhodující sady působila Češka klidným dojmem, což tak vyvrcholilo dalším brejkem ze strany české hráčky v tomto zápase. Duel tak dospěl až k mečbolu české tenistky, před kterým už jí bylo jasné, že už má finále v kapse a nebála se to ukázat úsměvem. Nakonec tak vše skončila jejím dalším, již třináctým esem. Kromě toho zaznamenala v duelu 31 vítězných míčků a pouze sedmnáct nevynucených chyb.

"Jsem ve finále a to je samozřejmě skvělé, úžasný úspěch. Byl to skvělý tenis z obou stran. Ona hrála tak rychle, že je těžké přemýšlet, co se děje. Vydržela jsem soustředěná a jsem přešťastná, že jsem prošla do finále," uvedla po zápase přímo na kurtu v All England Clubu Plíšková.

Ta tak tedy může navázat o víkendu v sobotu na svou kolegyni Barboru Krejčíkovou, která před měsícem triumfovala ve dvouhře na French Open a nyní tak může český ženský tenis zažít další veliký úspěch. A mimochodem, poprvé od roku 2014, kdy se do finále Wimbledonu dostala Petra Kvitová, která tehdy podruhé travnatý grandlsam vyhrála, se ve finále tohoto turnaje dostala opět Češka.

Tenisový turnaj ve Wimbledonu 2021 (8.7.2021):

Ženy, dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (8-ČR) - Sabalenková (2-Běl.) 5:7, 6:4, 6:4

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Karolína Plíšková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 32 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

Trump jde ve stopách Horsta Fuchse. Pod tíhou finančních problémů prodává bible

Bývalý republikánský prezident Donald Trump, který má v úmyslu znovu kandidovat o Bílý dům v listopadu, začal prodávat biblické výtisky inspirované písní country zpěváka Leeho Greenwooda.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy