Po French Open český úspěch i na Wimbledonu? Karolína Plíšková je v semifinále

Čeští tenisoví fanoušci to mají jistě ještě stále v živé paměti jak před měsícem okouzlila svět svými výkony česká tenistka Barbora Krejčíková, která na granslamu v Paříži, tedy na French Open, triumfovala jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře se svou parťačkou Kateřinou Siniakovou. Nyní by se mohlo české jméno objevit hodně vysoko i na ještě slavnějším grandslamu ve Wimbledonu. Na tomto slavném travnatém turnaji totiž stále figuruje česká reprezentantka Karolína Plíšková, která se po úterním dni může radovat z postupu do semifinále, když si ve čtvrtfinále poradila se Švýcarkou Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:2. Mezi nejlepší čtyři tenistky turnaje naopak nepostoupila jiná Češka Karolína Muchová, která pro změnu nestačila na Němku Angelique Kerberovou, se kterou prohrála 2:6 a 3:6.

Čtvrtfinálový duel Karolíny Plíškové však pro českou reprezentantku nezačal nejlépe, když hned v prvním gamu upozornil jedenz  čárových sudí na chybu nohou a proto tak musela následovat dvojchyba a tudíž shoda. Jenže Plíškovou to nikterak naštěstí nerozhodilo a zaraegovala nejlépe jak mohla, ted esem. Poté to byla většinou právě Češka, která při svých servisech dominovala. Až hravým způsobem získávala jednotlivé hry na svou stranu, na poněkud delší výměny přišlo tehdy, pokud podávala Švýcarka. Na to ale i tak dokázala Plíšková odpovídat razantními údery a proto tak nebylo divu, že první set nakonec rodačka z Loun ovládla výsledkem 6:2.

I ve druhém setu pokračovala Plíšková ve svých výtečných servisech a navíc k tomu všemu přidala i velmi dobrou mezihru. Dokázala tak tedy včas reagovat na hru Golubicové, která se snažila o krátké výměny, jenže Plíšková ji udolala výměnami dlouhými. Po jedné z mnoha takových například česká tenistka okouzlila Wimbledon svým doběhem k síti následovaný křižným zpětným vítězným úderem.

Češku potkal větší problém při svém podání až za stavu 4:2, kdy opět sudí upozornil na její chybu nohou, ovšem následně se ale hrozící brejk podařilo odvrátit přímým bodem z podání. Poté se Švýcarka na čas vzchopila a měla k dispozici další dva brejkboly, ovšem proti ní stála Plíšková se svým servisem a proti tomu tak neměla žádnou šanci. Duel skončil při podání Golubicové proměněným čtvrtým mečbolem ze strany Plíškové a ta se tak tedy po hodině a jednadvaceti minutách mohla konečně radovat z postupu.

"Bylo to skoro perfektní. Našla bych pár chyb, ale dělala jsem, co jsem potřebovala, abych ji porazila. Byla jsem soustředěná, nedala jsem jí lehké míče a čas. Zvládla jsem i pár vyrovnaných momentů. Zatažená střecha mi taky pomohla, tyhle podmínky mi seděly," okomentovala pak svůj čtvrtfinálový výkon na pozápasové tiskové konferenci Karolína Plíšková.

K němu se vyjádřila ještě také přímo nba travnatém kurtu. "Jsem superšťastná, že jsem poprvé v semifinále Wimbledonu. Musela jsem tvrdě pracovat, abych se dostala na tenhle dvorec," řekla tehdy a pokračovala: "Skóre vypadá jednoduše, ale na konci to bylo ošidné. Nebyl to snadný zápas."

Bylo jí připomenuto, že dosud zatím na turnaji neztratila ještě ani set. "To je pravda. Ani jsem na to nemyslela. Cítila jsme se dobře už před turnajem a tady se zlepšuju každým zápasem," dodala s úsměvem.

Své druhé grandslamové čtvrtfinále v této sezóně Muchová nezvládla

Svou účastí ve čtvrtfinále v tomto Wimbledonu navázala na svou letošní čtvrtfinálovou účast jiného grandslamu a to Australian Open. Řeč je o další Češce Karolíně Muchové, která mohla v semifinále doplnit Karolínu Plíškovou, ovšem soupeřkou Muchové byla Němka Angelique Kerberová. Ta měla výhodu pak i v tom, že českou tenistku trápil levý stehenní sval, jenž byl obvázaný.

Po prvním setu, který Kerbrová ovládla celkem snadno, se sice v tom druhém snažila Muchová hrát více aktivněji, čímž tak donutila Němku k chybám a dokázala tak získat brejk na 2:1. Pak už ale nadále opět dominovala vítězka Wimbledonu z roku 2018 a v klidu si tak dokráčela pro postup do semifinále.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon (6.7.2021):

Dvouhra - ženy:

Karolína Plíšková (8-ČR) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:2Muchová (19-ČR) - Kerberová (25-Něm.) 2:6, 3:6

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Karolína Plíšková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy