Senzace je na světě. Vondroušová vyřadila z olympijského turnaje hvězdu Ósakaovou

Pořadatele olympijských her v japonském Tokiu v úterý trápí déšť, jenž tak přerušil několik zápasů tenisvého turnaje, ne však ty, které se hrají na centrálním kurtu, který má zatahovací střechu. Právě tam také nastoupila ke svému duelu 3. kola česká tenistka Markéta Vondroušová, jejíž soupeřkou byla domácí hvězda a zároveň světová dvojka Naomi Ósakaová. To byl také jediný úterní český úspěch v singlovém turnaji. Poté, co se počasí umoudřilo, nezvládly své zápasy tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a ani jediný mužský český zástupce Tomáš Macháč, jenž nestačil na Diega Schwartzmana. V deblovém turnaji pak skončila Karolína plíšková s Markétou Vondroušovou, zab to dál postupují deblové světové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Vondroušová potvrdila, že se v Tokiu českým tenistkám daří a do duelu vstoupila úžasně, když v prvním setu pokořila svou soupeřku jasně 6:1. Druhý set pak vyhála 6:4 a postoupila tak do čtvrtfinále.

Konečný výsledek:

Dvouhra, ženy - 3.kolo:

Vondroušová - Ósakaová 6:1, 6:4

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Markéta Vondroušová (tenistka) Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy