Svou loňskou cestu do finále Wimbledonu nezopakuje. Kvůli covidu končí Berrettini

Zatímco loni zažil fantastickou jízdu nejslavnějším tenisový turnajem ve Wimbledonu, kterou zakončil až ve finále, kde nestačil na Srba Novaka Djokoviče, letos se Ital Matteo Berrettini turnaje nakonec vůbec nezúčatní. Ještě před tím než vůbec do turnaje zasáhl, se s ním musel pro letošek rozloučit, jelikož se nakazil covidem.

Berrettini se měl poprvé letos na turnaji ve Wmbledonu ukázat v úterý, kdy měl být jeho soupeřem v 1. kole Cristian Garín z Chile. S ním se tak oproti původním plánům nakonec střetne Švéd Elias Ymer, který neprošel posledním kvalifikačním koncem. "Nemám slov, kterými bych popsal obrovské zklamání, které cítím. Sen je pro letošní rok pryč, ale vrátím se silnější," stojí v prohlášení Berrettiniho, které zveřejnili v úterý pořadatelé turnaje.

Podle šestadvacetiletého Berrettiniho, jenž okupuje 11. místo světového žebříčku, se náznaky na covid objevily v minulých dnech, kdy to vypadalo na chřipku. V úterý ráno mu ale vyšel pozitivní test a je tak druhým známým tenistou, který kvůli tomu tak musel dát letošnímu Wimbledonu sbohem. Ze stejného důvodu musel Londýn opustit začátkem tohoto týdne Chorvat Marin Čilič, finalista Wimbledonu z roku 2017.

Protože Berrettini krátce před Wimbledonem ovládl turnaje ve Stuttgartu i v londýnském Queen´s Clubu, i letos se očekávalo, že italský tenista bude patřit mezi favority.

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) tenis

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy