Tenista Nadal se oženil, na svatbě měl i bývalého španělského krále

Španělský tenista Rafael Nadal se oženil. Po čtrnáctileté známosti vstoupil devatenáctinásobný grandslamový šampion do manželství s přítelkyní Maríou Franciscou Perellóovou.

Svatba se konala v pevnosti na severu Mallorcy, odkud Nadal pochází. Mezi přibližně 350 svatebními hosty byl i někdejší španělský král Juan Carlos I. s manželkou Sofií.

Na svatbu dorazili i mnozí Nadalovi tenisoví kolegové jako Feliciano a Marc Lópezové či David Ferrer.

#Photos Via Diario de Mallorca @DiariodeMorelos MallorcaNadal and his childhood sweetheart Mery Perello#NadalWedding Maria Francisca Perelló ???? Rafael Nadal Parera #XiscaPerello #RafaNadal #RafaelNadal #Nadal #Xisca #Love #family #wedding #NadalWedding pic.twitter.com/Fp7wpavqY2

— nene__nadal (@NadalNene) October 19, 2019

Nadal se oženil jako poslední z velké tenisové čtyřky. Jeho dlouholetí rivalové Roger Federer, Novak Djokovič a Andy Murray mezi svatebními hosty nebyli.

Líbánky budou muset novomanželé odložit, neboť Nadala čeká ještě závěr sezony včetně Turnaje mistrů v Londýně. Třiatřicetiletý Španěl v posledních týdnech nehrál kvůli zranění, přesto se začátkem listopadu vrátí do čela světového žebříčku místo Djokoviče.

Související

Rafael Nadal

Nadal vypadl již ve 2. kole Australian Open kvůli zranění kyčle. Mimo hru může být až 8 týdnů

Pro mnohé tenisové fanoušky bylo překvapením, že držitel 22 grandslamových titulů Španěl Rafael Nadal vypadl v rámci úvodního grandslamu sezóny Australian Open už ve 2. kole, kde prohrál s Američanem Mackenziem McDonaldem 4:6, 4:6 a 5:7. Prohrál především proto, že duel dohrával se zraněnou kyčlí, kvůli které tak bude na kurtech chybět následujících šest až osm týdnů.
tenis

Kyrgios do finále Wimbledonu postupuje bez boje. Nadal odstupuje kvůli zranění

Středeční čtvrtfinále po pětisetové bitvě vyhrál a radoval se z postupu mezi nejlepší čtyři. Už tehdy ale bylo na Rafaelu Nadalovi znát, ho trápí zdravotní problémy a zdálo se, že zmiňovaný čtvrtfinálový zápas nedohraje. Proto se tak poté vyrojil otazník nad tím, zda vůbec v pátek nastoupí do semifinále proti Nicku Kyrgiosovi. Tento australský bouřlivák nakonec postupuje do finále Wimbledonu bez boje, jelikož kvůli trhlině v břiše nakonec Nadal z turnaje odstoupil.

Více souvisejících

Rafael Nadal Španělsko Král Juan Carlos I. (Španělsko) tenis sport Mallorka

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy