Ledecká si v Pchjongčchangu po zlatu dojela i pro bronz

Pchjongčchang - V jihokorejském Pchjongčchangu se po sobotním paralelním obřím slalomu, ve kterém Ester Ledecká triumfovala, se v neděli uskutečnil další závod paralelního obřího slalomu v rámci Světového poháru ve snowboardingu. A i tentokrát česká reprezentantka skončila na stupních vítězů, konkrétně na třetím místě. Z vítězství se v neděli radovala Němka Ramona Hofmeisterová.

Třiadvacetileté Češce se zkrátka na trati ve Phoenix Parku, kde před rokem přidala svou druhou olympijskou medaili k té, kterou nečekaně získala v lyžařském Super-G, daří. Ke zlatu ze sobotního paralelního obřího slalomu v rámci SP ve snowboardingu nyní přidala na stejné trati v dalším takovémto závodě bronz.

Také nedělní kvalifikaci zvládla suverénně se dvouvteřinovým náskokem po součtu dvou jízd a ani v následném osmifinále a čtvrtfinále nedala svým soupeřkám příležitost k tomu, aby ji snad porazily. Na začátku semifinálové jízdy však česká závodnice chybovala a Rakušanka Sabine Schöffmannová tak v tu chvíli před Češkou v přímém souboji vedla a jelikož se Ledecká snažila svou soupeřku dohnat, sáhla k agresivní jízdě, kvůli které málem dvakrát spadla a nakonec ze své trati vyjela.

Na rozdíl od soboty, kdy se tedy Ledecká zúčastnila velkého finále, jež nakonec zvládla, musela se v neděli spokojit s účastí finále malého, kde se utkala s Němkou Cheyenne Lochovou. Důležité bylo pro českou reprezentantku se po vyřazení ze semifinále zkoncentrovat na další jízdu tak, aby své předchozí zaváhání napravila a to se podařilo, protože Cheyenne Lochovou z Německa v boji o bronz porazila o pět desetin. Díky tomu se tak v čele hodnocení disciplíny paralelního obřího slalomu Ledecká udržela ve vedení, co se pak týče celkového pořadí Světového poháru, v něm figuruje na druhé pozici

Dodejme, že pro Ledeckou to byl v pořadíí již 46. start ve Světovém poháru ve snowboardingu a toto bylo pro ni 26. umístění na stupních vítězů. Bronzová v něm ale skončila teprve počtvrté ve své kariéře, v paralelním obřím  slalomu se navíc jedná o teprve její druhý takovýto cenný kov. Poprvé se v této disciplíně na bronzový stupínek Ledecká podívala japonské Asahikawě před čtyřmi lety.

SP ve snowboardingu v Pchjongčchangu - paralelní obří slalom (17.2.2019):

Muži:

1. Prommegger (Rak.)2. Dufour (Fr.)3. I Sang-ho (Korea)

...

v kvalifikaci 43. Brůžek (ČR)

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů):

1. Prommegger 29602. Fischnaller (It.) 22903. Mastnak (Slovin.) 1936

...

55. Brůžek 49

Ženy:

1. Hofmeisterová (Něm.)2. Schöffmannová (Rak.)3. Ledecká (ČR)

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů):

1. Ledecká 34002. Ochnerová (It.) 25903. Jörgová (Něm.) 2530

...

51. Žďárská (ČR) 37

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy