Skvělá Sáblíková! Na MS hned v úvodu získala zlato na tříkilometrové trati

Rychlobruslařské mistrovství světa v americkém Salt Lake City začalo pro české sportovní fanoušky nejlépe jak mohlo. Ve čtvrtek tam totiž Martina Sáblíková zajela na tříkilometrové trati čas 3:54,25 a díky tomu se tak mohla nakonec radovat ze svého již šestého světového zlata, které ve své kariéře získala na trati 3000 metrů.

Svěřenkyně kouče Petra Nováka se objevila v předposlední rozjížďce ve dvojici s Kanaďankou Ivanií Blondinovou a díky svému výkonu tak porazila dosud vedoucí Nizozemku Carlijn Achtereekteovou. Právě ta zajela v závodě osobní rekord, i tak ale nakonec na Sáblíkovou ztratila 0,67 sekundy. Bronz pak v závodě na této distanci získala Ruska Natalja Voroninová.

Co se týče Martiny Sáblíkové, tak připomeňme, že toto je její v pořadí již jedenadvacátá zlatá medaile, kterou během svvé kariéry dokázala získat na světových šampionátech, přičemž tedy na tříkilometrové trati takto triumfovala pošesté.

Tohoto závodu se zúčastnila i druhá česká reprezentantka Nikola Zdráhalová a i ona si v závodě vylepšila svůj dosavadní osobní rekord. Cílem projela v čase 4:03,484 a nakonec obsadila 14. místo.

MS v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Salt Lake City (USA) - (13.2.2020):

Ženy - 3000 m:

1. Sáblíková (ČR) 3:54,2522. Achtereekteová (Niz.) 3:54,9243. Voroninová (Rus.) 3:55,540

...

14. Zdráhalová (ČR) 4:03,484

Související

Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Martina Sáblíková

Brusle na hřebík ještě nevěší. Rychlobruslařka Sáblíková pokračuje dál v kariéře

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková ve čtvrtek oznámila své rozhodnutí, že bude nadále pokračovat ve své kariéře a že tak tedy nehodlá ještě končit. Podle svých slov má stále takovou výkonnost, která ji uschopňuje nadále bojovat s těmi nejlepšími. "Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími," uvedla konkrétně Sáblíková.

Více souvisejících

Rychlobruslení Martina Sáblíková

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy