Samsung předvedl "chytré" hodinky. Co všechno umí? VIDEO

Barcelona - Jihokorejský Samsung dnes představil nové chytré náramkové hodiny Galaxy Gear 2 a Galaxy Gear 2 Neo. Hodinky nově budou obsahovat senzory pro sledování zdravotních a fitness funkcí. Samsung doufá, že nové funkce zvýší zájem o nákup chytrých hodinek.

Samsung představil s velkou slávou první chytré hodinky loni na podzim. Ty se však ukázaly být spíše propadákem, protože se firmě nepodařilo přesvědčit mnoho spotřebitelů, že nutně potřebují hodinky, na kterých si mohou neustále kontrolovat, zda jim nepřišly nějaké zprávy. Z tzv. nositelných přístrojů, tedy těch, které se dají nosit přímo na těle, zatím měly úspěch pouze produkty pro fitness, jako jsou Fitbit.

Nové hodinky budou mít senzor pro snímání srdečního tepu, krokoměr a různé senzory pro měření úrovně výkonu, spánku a stresu. Fotoaparát s nízkým rozlišením se nově přesune z řemínku do těla hodinek.

Zatím není jisté, zda obrazovka hodinek bude nepřetržitě ukazovat čas. Původní hodinky Gear se kvůli úspoře baterie vypínaly. Baterie u nich vydržela jeden den, nyní má při běžném používání vydržet dva až tři dny.

Samsung zatím nezveřejnil cenu nových hodinek. Na trhu se mají objevit v dubnu. Cena původních Gear byla 300 USD (téměř 6000 Kč), což je o 50 procent více než stojí chytré hodinky od Sony.

Zdroj: YouTube

Technický a společenský pokrok, kromě značné výhody, jako jsou vynálezy, které zvyšují kvalitu našeho života, přinesl i negativní jevy – nemoci dvacátého prvního století, řadu globálních chorob, takzvané civilizační choroby. Patří mezi ně kardiovaskulární onemocnění, diabetes, onemocnění gastrointestinálního traktu, rakovina, alergie. Hlavními důvody jejich rozvoje je nesprávná výživa, malá fyzická aktivita, kouření cigaret, postupující industrializace, zvýšené nervové napětí a stres, znečištění životního prostředí a hluk.

Obecně je dobře známo, že stres má velmi negativní dopad na zhoršení zdravotního stavu, fyzického i duševního zdraví. Často slýcháme, že současná generace žije v mnohem větším stresu, ve velmi náročném pracovním tempu a intenzivnějším způsobem života. Statistiky zaznamenávají zvyšující se počet různých onemocnění vzniklých v důsledku stresu, špatné životosprávy, toxinů, znečištěného životního prostředí, nedostatku spánku jako hlavní příčiny stresu. Každý den potřebujeme více a více energie. Většina lidí zaznamenává v průběhu dne ztrátu energie, výkyvy nálad až depresi, zvláště pokud jsou vystaveni nadměrnému stresu, pracovnímu tlaku při nedostatečném spánku a špatné stravě.

K civilizačním chorobám patří:

- srdečně - cévní onemocnění,

- předčasná ateroskleróza a její komplikace

- obezita,

- cukrovka,

- nádory,

- předčasné stárnutí,

- zánětlivá revmatická onemocnění kloubů,

- předčasné porody a potraty a některé vrozené vývojové vady nervového systému novorozenců,

- deprese,

- demence včetně Alzheimerovy choroby

- chronický únavový syndrom.

Související

Více souvisejících

Samsung Hodinky Zdravotnictví

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy