Menstruační rtěnka? Americký chiropraktik objevil východisko, ženy šílí

Topeka (USA) - V americké lékařské komunitě čelí chiropraktici časté kritice ať už kvůli tomu, že to vlastně nejsou lékaři, v horších případech i kvůli nebezpečné spinální manipulaci kojenců a malých dětí. Nyní jeden chiropraktik svým bizarním nápadem ještě přilil olej do ohně „chiropraktického šarlatánství“. Kansaský chiropraktik Daniel Dopps mluví o tom, že vymyslel revoluční trik, jak ženám ulehčit menzes. Jeho „menstruační rtěnka“ ale zatím spíše vyvolává nevěřícné dotazy, připomínky a vtipy.

Informace o Doppsově produktu se začaly šířit na sociálních sítích a upoutaly také novinářku magazínu Forbes. Ta proto kontaktovala chiropraktika, aby se ujistila, že jeho nápad není vtip. Dopps jí řekl, že je vše, co se píše, pravda, i když připustil, že „se to zdát opravdu podivné."

A o co vlastně jde? Generální ředitel a prezident společnosti Mensez Technologies Dopps popisuje produkt na svém profilu LinkedIn takto: „Ženská menstruační rtěnka je přírodní patentovaná směs aminokyselin a olejů v aplikátoru rtěnky, který se aplikuje na labia minora (malé stydké pysky) a způsobuje, že drží u sebe takovým způsobem, který je dostatečně silný, aby udržel menstruační tekutiny v předsíni nad labia minora, kde ústí a močové trubice a kde se nachází vstup do vagíny. Sloučenina je okamžitě odplavena močí, která uvolní menstruační tekutinu spolu s močí do WC pokaždé, když žena močí. Nejsou potřeba žádné vložky nebo tampony. Zaručené, bezpečné a čisté.

Patent na tuto „rtěnku“ byl udělen 10. ledna. Podle Droppse už produkt zkouší „malý počet žen“. Dodal však, že firma Menzes Technologies tento produkt nebude vyrábět. „Doufáme, že jej prodáme někomu jako je Procter & Gamble nebo Kimberly Clark," řekl Dopps magazínu Forbes s tím, že alespoň jedna společnost zaměřující se na produkty osobní péče už „projevila zájem“. 

Jak poukazuje server, například tampony v USA spadají pod Úřad pro kontrolu potravin a léčiv a jsou regulovány jako zdravotnická potřeba. Pokud by se tedy teoreticky tento nový produkt dostal na trh, byl by na tom zřejmě podobně. Takže by nejen musel „silně zapůsobit“ na některou z velkých společností, ale musel by projít testy, regulačními pravidly a navíc by musel být lákavý pro samotné ženy-uživatelky.

Dropps proto říká, že jeho firma prozatím pouze „představuje tento pojem veřejnosti“. Zatím ale jeho nápad vyvolává jen celou řadu otázek. „Jak je možné, že tato krvi a potu odolná látka se rozpustí amoniakem v moči? Jak si mohou být uživatelky jisté, že moč úplně rozpustí těsnění? A co riziko infekce ze zadržované menstruační tekutiny? A zná Dropps rozdíl mezi močovou trubicí a vagínou?“ táží se lidé na internetu.

Dopps má na všechny dotazy jednoduchou odpověď – vše bude důkladně testováno a zdokonaleno. Dodal, že „to dává větší smysl než strčení špuntu tam nahoru" a že „bude možné používat vagínu jako močový měchýř a že to bude fungovat stejně jako tampony“.

„Kromě toho, že vagina není jako močový měchýř, tampony tímto způsobem nefungují. Každý, kdo má základní znalosti o lidské anatomii, ví, že vagina je svalnatá trubice a že její vchod je umístěn za močovou trubicí, kudy se moč vylučuje. Některé ženy se domnívají, že Dopps je misogyn a že člověk jako on by neměl vyrábět produkty pro ženy bez znalosti ženské anatomie," píše Forbes.

To podle magazínu dokazuje i komunikace Droppse na Facebooku, kde jedné z žen napsal: „Vy jako ženy byste měly přijít s lepší řešením, než jsou pleny a špunty, ale to se nestalo. Důvodem je, že ženy jsou 25% času rozptylovány menstruací, takže jsou mnohem méně produktivní, než by mohly být. Ženy mají tendenci být mnohem kreativnější než muži, ale jejich perioda je utlumí a hraje si s jejich hlavami“.

Dopps po telefonu novinářce také řekl, že „mnoho členů LGBT komunity, lesbičky zvláště, jsou kvůli mě vzteky bez sebe, protože jsem jsem bílý hetero člověk“. Dopps trvá na tom, že jeho koncept je „nepochopený" a bude mít „velké sociální důsledky pro ženy."

Související

Mládá dívka

Mezinárodní den žen. Svátek, který zneužil komunistický režim

Mezinárodní den žen má dlouhou historii, vznikl již na počátku minulého století. Jeho původním smyslem bylo upozornění na zrovnoprávnění žen s muži, tuto myšlenku ovšem na dlouhou dobu odsunul do pozadí komunistický režim. Ten totiž nejenom ženská práva, ale všeobecně práva každého člověka značně omezoval, a tak z Mezinárodního dne žen udělal oslavu pracujících údernic budujících socialismus a svátek také využil ke lživé propagandě. 

Více souvisejících

ženy menstruační vložky zdraví

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 10 hodinami

včera

Izrael po rozhodnutí Turecka hledá nové dodavatele. Zvažuje i Česko

Izrael se po rozhodnutí turecké vlády o zastavení vzájemného obchodu chystá najít nové zahraniční dodavatele. Tato volba by mohla směřovat k přátelským zemím, jako jsou Německo, Česko, Británie, Řecko nebo Maďarsko, uvádí server Ynet.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy