Zvládli by muži porod? Nový simulátor konečně poskytl dlouho hledanou odpověď

Říká se, že pokud by místo žen měli rodit muži, lidstvo by již dávno vyhynulo. Muži ale zároveň často tvrdí, že ženy prostě jen přehání a že i oni vydrží stejnou, ne-li větší bolest. Dva zástupci silnějšího pohlaví se proto rozhodli, že projdou testem a pomocí simulátoru bolesti dokáží, že „ženy vše přehání“. A jak to dopadlo?

Pro většinu žen na světě pravděpodobně neexistuje nic bolestivějšího než porod. Hodiny a hodiny na porodním sále jsou pro ně náročné fyzicky i psychicky. Muži, na druhé straně, mohou pouze mluvit o tom, jakou bolestí jejich partnerky musí projít, a mohou jim poskytnout pouze uklidňující slova útěchy.

Až dosud se věřilo, že muži nikdy nebudou moci zažít skutečnou agonii porodu. Objevila se však nová technologie, která umožňuje mužům podstoupit simulovanou verzi bolesti při porodu, a to díky elektrodám umístěným na břiše po dobu jedné hodiny.

Dva muži, kteří nevěřili, že bolest při porodu je pro ženy opravdu tak velká, se proto rozhodli, že test podstoupí. A jejich videem se teď baví celý svět. Jak shrnuje server The Independent, už v raném stádiu testu prosili o milost.

Labor Pain Simulation from Kensington on Vimeo.

„To je jen začátek? Připadá mi, jako by někdo vzal pilu a vyřízl mi břicho,“ tvrdil jeden z testovaných mužů. Když se bolest zvyšovala, jeden z nich také mluvil o tom, že bude zvracet – což se nakonec nestalo.

Oba muži nakonec upřimně svou zkušenost zhodnotili. „Nebylo to dobré, vlastně je to na houby, bylo to hrozné,“ přiznali. Ale jejich ženy to viděly jinak a celým pokusem se velmi dobře bavily.

Jeden z testovaných pak ještě poslal vzkaz své matce. „Mami, jestli je něco z toho, co jsem právě zažil, podobné tomu, co jsem ti udělal před všemi těmi lety, omlouvám se. Jsi jako superhrdina,“ uznal.

Související

příprava na porod

Moderní porod: Pupečníková krev může zachránit život i vyléčit nemoci

Blíží se porod, probíráte se svým lékařem spoustu informací, co vás vlastně v následujících týdnech čeká, a stále si nepřipadáte dost připravená? Takové starosti trápí asi každou nastávající maminku. Dobrou zprávou je, že většinu situací nakonec příroda a lékaři dokáží zařídit tak, že se svého miminka dočkáte i bez dokonalého naplánování. Nicméně existuje pár záležitostí, které je přece jenom dobré promyslet předem, a to je například odběr pupečníkové krve a tkáně pupečníku. Tento krok lze totiž provést pouze v jedinečném okamžiku narození děťátka, a proto je dobré toto rozhodnutí zvážit včas.
těhotenství

Průměrný věk prvorodiček v ČR za posledních pět let klesl o téměř dva roky

Průměrný věk prvorodiček v ČR za posledních pět let klesl o téměř dva roky z 30,7 roku na 28,8 roku. Plně kojených je při propuštění 75 procent dětí, asi pětina dětí je ale v porodnici dokrmována. Vyplývá to z průzkumu projektu Průvodce porodnicemi, o kterém informovala v tiskové zprávě společnost Aperio. Respondentky v on-line dotaznících hodnotily svou porodnici v letech 2017 až 2021, vyplnilo jich ho více než 5200.

Více souvisejících

porody Muži ženy bolest Vědci

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy