Asteroidy, meteory, tajemná síla. Ve vesmíru se něco děje. Naplňuje se podivné proroctví?

Rok 2017 byl rokem, kdy se svět hned při několika příležitostech vyhnul katastrofě. Nešlo přitom o Severní Koreu ani Donalda Trumpa vyhrožujícího "ohněm a zuřivostí". Vlastně je řeč o tajemné a především fiktivní planetě Nibiru, píše server The Independent.

Nibiru, také známá jako Planeta X, neexistuje, ale konspirační teoretici a lidé věřící ve spiknutí byli přesvědčeni, že v roce 2017 zničí Zemi. Předpovědi tvrdily, že apokalypsa proběhne v září, říjnu, listopadu pak v prosinci. Nic se ale nestalo.

Díky nenaplněnému proroctví by se mohlo zdát, že rok 2018 bude v klidný a bez apokalypsy, ale jak se zdá, Nibiru je opět na scéně. Vedoucí výzkumník zabývající se planetou Nibiru David Meade je přesvědčen, že planeta přinese Zemi zkázu v příštích několika měsících. A tak se na katastrofu začal připravovat.

„Události příštích několika měsíců jsou tak důležité, že - jak říkají v komunitě Intel - jdu 'do temnoty'. Čekají nás události tak obrovské a tak nadpřirozené. I velké přírodní katastrofy. Je to překvapující konec. Nemá nic společného s politikou ani s člověkem. Je předurčený a musí se stát. Píše se to přímo v knize Zjevení,“ uvedl Meade pro list Daily Star.

Jeho konspirační kolega Paul Begley jeho názory podporuje. Má prý pocit, že nedávná činnost ve Sluneční soustavě je jasným ukazatelem bezprostředního příchodu Nibiru. „Jsou tu asteroidy, meteory - všechno to se děje. Nebe je otřeseno nějakým druhem síly, gravitační přitažlivostí. Lidé nyní pozorují to, co potenciálně vypadá jako planeta X,“ tvrdí.

A není prý sám, kdo si toho všiml. „V jednu noc mi tři různí lidé poslali obrázky toho, co vypadá jako planeta X. Na Slunci, Měsíci i hvězdách budou znamení. Na Zemi budou celé národy pociťovat úzkost a zmatek nad bouřlivým a zmítajícím se mořem,“ dodává.

Jak jsme již zmiňovali, tyto divoké spekulace se v posledních šesti měsících objevují poměrně pravidelně. A šance na to, že se něco takového stane, jsou minimální. Ke konci loňského roku na zvěsti dokonce oficiálně zareagovala i NASA která podobná tvrzení odmítla a poukázala na to, že pokud by byla planeta Nibiru skutečná, už bychom ji nyní mohli vidět na obloze. 

Související

Jaderné zbraně

Mrazivé poselství vědců. Analytik vysvětlil, proč se přiblížil Armageddon

NÁZOR - Odborný časopis Bulletin of Atomic Scientists od roku 1947 používá Hodiny posledního soudu k monitoringu hrozeb, které mohou zničit planetu a vyhladit lidskou civilizaci, připomíná Daniel R. DePetris, analytik z think tanku Defense Priorities. V komentáři pro server National Interest konstatuje, že tohoto pochmurného úkolu se mohl chopit kdokoliv, ale naléhavou potřebu cítí právě vědecká rada časopisu.

Více souvisejících

konec světa Apokalypsa Nibiru

Aktuálně se děje

před 31 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy