Blíží se soudný den? V lesích vznikají tajné tábory pro přežití blížící se krize

Spojené státy se připravují na 3. světovou válku. Vzniká tu síť táborů pro případ soudného dne, která má chránit jednotlivce v případě jaderné války, elektromagnetického impulzu (EMP) nebo útoku smrtícím virem.

Společnost, která si říká Fortitude Ranch (Ranč statečnosti) staví tábory určené pro přežití po katastrofě pro americkou elitu i špičkové zpravodajské agentury. Zařízení jsou budována v reakci na stoupající hrozbu nové světové války a možný ekonomický kolaps.

Fortitude Ranch tvrdí, že v příštích 12 měsících existuje až 21% pravděpodobnost úplného kolapsu. V horizontu příštích deseti let je tato pravděpodobnost prý dokonce asi 33 %. Skupina proto láká členy z amerického hlavního města do svých táborů ležících v Západní Virginii.

V dubnu bude dokonce možné si speciální zařízení navržené pro přežití apokalypsy prohlédnou osobně. Tvůrce ranče Drew Miller, plukovník letecké armády a zpravodajský důstojník, tvrdí: „Museli byste být idioti, kdybyste si nemysleli, že se to stane.“

„Očekáváme členy všech tří hlavních agentur,“ přiznal. Mezi ně patří Centrální zpravodajská agentura (CIA), Agentura obranné zpravodajské služby (DIA) a Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Člen Fortitude, který promluvil pod podmínkou anonymity, řekl serveru Washington Examiner, že on a ostatní se připojili ke skupině poté, co se „probudil" potenciál národní krize kvůli útoku, finanční krizi nebo politickému násilí. „Ve většině z nás něco zachrastilo a to nás probudilo.“ uvedl.

Tábory mohou v případě krize pojmout 50 až 500 lidí. Stavba několika dalších zařízení se už připravuje. Miller tvrdí, že nové tábory budou mít ubytovny, podzemní zásobníky i strážní věže. Jejich současní bude také střelnici.

Členství ve společnosti Fortitude je tajné a skupina odmítá poskytovat informace o členech vládním organizacím. Výjimkou jsou investoři, které musí skupina podle zákona zveřejnit.

Miller například tvrdí, že úplné vypnutí elektrického proudu – ať už po útoku nebo kvůli počasí – je „nevyhnutelné".

Motto ranče je „připravte se na nejhorší ... užijte si přítomnost“. Na svých internetových stránkách se skupina popisuje jako „společenství přežití jakéhokoliv typu katastrof a dlouhodobé ztráty práva a pořádku“.

„Máme také skvělé a levné prázdninové a rekreační areály pro naše členy, které se nachází v odlehlých, krásných lesích, v horských oblastech,“ láká potenciální zájemce společenství.

Prostřednictvím členství, které činí 1000 dolarů (asi 21 tisíc korun) ročně a vlastní kryptoměně nazvané „Fortitude" už Miller získal částku asi 400 000 dolarů (8.23 miliony korun). Navíc plánuje vybudovat dalších 10 dalších podobných záborů po celé zemi.

Související

Jaderné zbraně

Mrazivé poselství vědců. Analytik vysvětlil, proč se přiblížil Armageddon

NÁZOR - Odborný časopis Bulletin of Atomic Scientists od roku 1947 používá Hodiny posledního soudu k monitoringu hrozeb, které mohou zničit planetu a vyhladit lidskou civilizaci, připomíná Daniel R. DePetris, analytik z think tanku Defense Priorities. V komentáři pro server National Interest konstatuje, že tohoto pochmurného úkolu se mohl chopit kdokoliv, ale naléhavou potřebu cítí právě vědecká rada časopisu.

Více souvisejících

konec světa Apokalypsa USA (Spojené státy americké) zajímavosti

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 46 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy