Vědci objevili nový typ tyranosaura s "dlouhým nosem". Nazvali ho Pinocchio rex +VIDEO

Peking - Britští vědci potvrdili existenci nového typu tyranosaura, který díky dlouhému nosu dostal přezdívku Pinocchio rex. Informoval o tom server BBC.

Kostru nalezenou v Číně identifikovali vědci z Edinburské university. Nelítostný devítimetrový masožravec je bratrancem Tyrannosaura rexe.

Zdroj: YouTube

Šestašedesát milionů starý Pinocchio rex se oficiálně jmenuje Qianzhousaurus sinensis. Nový druh se zřejmě zubil podobně jako Tyrannosaur rex a kvůli protáhlému nosu vypadal spíše komicky, ale byl pravděpodobně ještě rychlejším, nenápadnějším a tedy nebezpečnějším protivníkem.Vzhledem k menším zubům a lehčí kostře lze však usuzovat, že lovil spíše ještěry a opeřené dinosaury. Jakou funkci měl netypicky protáhlý nos, vědci zatím netuší.

Související

Více souvisejících

Dinosauři

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy