Káhira zablokovala web Reportérů bez hranic a německého Deutsche Welle v Egyptě

Káhira - Egypt zablokoval webové stránky mezinárodní organizace hájící svobodu tisku Reportéři bez hranic (RSF) a arabské stránky německého zpravodajského serveru Deutsche Welle (DW). Informovala o tom agentura AP, místní úřady se ke kroku zatím nevyjádřily.

Reportéři bez hranic uvedli, že jejich egyptské webové stránky jsou blokované od 14. srpna. Požádali egyptské úřady o vysvětlení, kterého se jim však zatím nedostalo.

Mluvčí Deutsche Welle Christoph Jumpelt krátce na to v rozhovoru s AP uvedl, že stránky qantara.de, jež Deutsche Welle spravuje, byly začátkem týdne zablokovány.Tyto stránky, které jsou dostupné v arabštině, angličtině a němčině, mají sloužit jako prostor pro dialog s islámským světem a dostaly dotace od německého ministerstva zahraničí. Deutsche Welle od představitelů egyptského parlamentu obdrželo zprávu, že egyptská vláda registruje a ověřuje webové stránky, které se týkají egyptských záležitostí.

Jen od května bylo podle egyptské organizace hájící lidská práva - Asociace za svobodu myšlenek a vyjadřování - zablokováno nejméně 135 webových stránek, na kterých se objevila kritika na adresu egyptské vlády.

Související

Více souvisejících

Egypt Reportéři bez hranic

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

před 56 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy