Podivné dění v Maroku: Kam zmizela princezna Lalla Salma? O králi Muhammadovi se šíří podivné zvěsti

Kam zmizela Lalla Salma, marocká princezna? Tato otázka, která zaměstnávala v poslední době nejen bulvární média, není vyřešena. Španělský novinář Ferra Sales Aige napsal článek, který královská rodina zakázala vydat, v něm se ale dozvídáme něco podstatného o marockém králi Muhammadu VI., píše belgický liberální list Het Laatste Nieuws.

Všichni se ptají: Kde je Lalla Salma?

Nepřítomnost Lally Salmy byla silně vnímána zejména při návštěvě španělského krále Filipa VI. a jeho manželky Letizie, stejně jako při příjezdu britského prince Harryho a jeho ženy Meghan. Všichni se ptali, ale nikdo neznal přesnou odpověď. Je snad král nahý? Nevíme...Zpráva, o níž nechtěl nikdo mluvit, ale již nějakou dobu kolovala v podobě „klevet", a udržovala média v napětí až do chvíle, kdy španělský novinář Ferran Sales Aige, který pracuje pro španělské noviny El País déle než třicet let, napsal onen článek.

Princezna byla naposledy v Montevideu v Uruguayi, dne 18. října 2017. Od té doby po tom, kde se nachází královna, chybí jakékoliv stopy. Podle různých zdrojů z blízkosti paláce se marocký král a princezna odcizili a rozdělili, královská rodina to prý ovšem chce za každou cenu ukrýt před okolním světem. V dotyčném článku, který není k dispozici, se tvrdí, že král Muhammad VI. a princezna Lalla Salma žijí odděleně, protože Muhammad je homosexuální.

Král Muhammad VI. za studií v Bruselu „pořádně řádil"

Novinář, autor knihy Mohamed VI : El príncipe que no quería ser rey (Muhammad VI.: Princ, který nechtěl být králem), mluvil při přípravě knihy s několika svědky, kteří mu podrobně popsali sexuální eskapády krále během jeho studia v Bruselu. Král údajně „pořádně řádil". Novinář také zmiňuje, že Muhammad byl „pravidelným zákazníkem" v řadě známých gay barů v belgickém hlavním městě.

Král Hassan II., otec Muhammada VI., ho také nechal kontrolovat detektivem a chtěl zasáhnout vždy tehdy, kdyby jeho syn „měl v knížecím paláci" nějaký pozoruhodně „větší počet" mužských návštěvníků. Hassan II. měl podle autora mnohem více rád svého pátého syna Mulaje Rašida, která neměl tak silné „liberální a moderní" sklony.

Mnoho ze současných vysokých hodnostářů a poradců Muhammada VI. jsou jeho bývalými přáteli ze třídy nebo přáteli z dětství – stejně jako přátelé na „nočních jízdách", které měl nynější král v oblibě v zahraničí, stejně jako na diskotéce Amnesia v hlavním městě Rabatu, kde měl rezervován „speciální prostor". Není bez zajímavosti, že Muhammad zrušil také otcův „oficiální harém", kde působilo více než 50 žen, které podle jeho názoru „pošpinily palác", podobně jako jiné „oficiální" ženy - první mu „nepovila dítě", druhé je jeho vlastní matka.

Článek španělského novináře Ferry Salese Aiga s názvem: Mohamed VI., gay princ, který se stal králem Maroka, byl zastaven u marockého soudu. „Zda jsou tvrzení pravdivá nebo ne, se možná nikdy nedozvíme," píše Het Laatste Nieuws. Královský palác nikdy nepotvrdil, ani nepopřel tato tvrzení, ani údajné oddělení Muhammada VI. a Lally Salmy.

Haaram, nebo harém? Co nevíte, a chtěli byste vědět o králi

Homosexualita je v Maroku, stejně jako v jakékoliv muslimské zemi, velmi citlivá otázka, upozorňuje belgický list, vycházejí v nizozemštině. Údajné sklony Muhammada VI. by totiž mohly vyvolat „pochybnosti o jeho schopnosti vést zemi", protože král je také zároveň vedle toho „náboženským vůdcem" Maroka. Homosexualita je pro muslimy „ حَرَام /haraam", totiž „přísně zakázaná".

Článek španělského novináře se nesmí za „žádných okolností" nikde objevit. „Zdá se, že marocký soud chce zakrýt nejen informací o Lalle Salmě, ale tímto způsobem i něco více Muhammadu VI.," píše belgický list tajemně. Hodlal učinit také údajně vše pro to, aby zastavil i paměti Gerarda Faurého, proslulého drogového dealera, kontroverzní postavy s kontakty do světa byznysu, ale i politiky, často označovaného jako „šéf francouzské mafie".

V knize, která vyšla na podzim na podzim ve Francii pod názvem Dealer du tout-Paris: Le fournisseur des stars parle (Překupník celé Paříže: dodavatel hvězd mluví) je kromě mnoha kontaktů, který tento rodák z Maroca a přítel velkých hvězd showbyznysu a francouzské politiky (včetně zpěváka Johny Hollydaye nebo francouzského prezidenta Jacquese Chiraca), je také zmínka i tom, že nynější král Muhammad VI. může být zodpovědný za smrt svého otce Hassan II., kterou si měl nechat „objednat".

Související

Zemětřesení, ilustrační foto

2900 mrtvých, přes 5500 zraněných. Vláda nám nepomáhá, zasažené vesnice ignoruje, tvrdí Maročané

Aktuální oficiální bilance obětí zemětřesení v Maroku dosáhla čísla 2900. Počet zraněných ale prudce vystřelil a podle úřadů jich je nejméně 5500. Mnozí občané Maroka se ale stále nemají kde ubytovat a přespávají venku. Obyvatelé zasažených horských vesnic pak neskrývají zoufalství a rozčarování nad tím, že jim vláda neposkytla dostatečnou pomoc.  
Zemětřesení, ilustrační foto

Počet mrtvých v Maroku překonal 2800. Lidé vyhrabávají své příbuzné sami, vláda o pomoc stále nepožádala

Do Maroka zasaženého ničivým zemětřesením měl už druhý večer odletět speciální USAR tým českých hasičů zaměřený na vyhledávání osob v sutinách. Podobně jako v neděli ale ani v pondělí k odletu nedošlo. Marocká strana totiž stále neposlala oficiální žádost. Česko přitom není jedinou zemí, která s pomocí vyčkává. Počet mrtvých mezi tím stoupl 2800 a lidí se snaží své příbuzné z trosek vyhrabávat vlastníma rukama.

Více souvisejících

Maroko Muhammad VI. (marocký král) Lalla Salma (marocká princezna)

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

včera

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

Zdroj: David Holub

Další zprávy