Muž chtěl propašovat 51 želviček. Neuvěříte, kde je měl schované

Toronto – Kanadský občan čelí obvinění na hranicích s USA. Podle odhalených soudních dokumentů měl pašovat 51 želviček, které měl schované přímo v kalhotách. Hrozí mu až 10 let vězení. Informoval server huffingtonpost.ca.

Zadržení proběhlo již minulý měsíc, když se muž snažil propašovat želvy do nejjižnějšího kanadského města Windsor, které sousedí s americkým Detroitem. Pašerák byl objeven během náhodné prohlídky. Čtyřicet jedna želviček měl nalepených na nohách, zbylých deset pak měl schovaných v rozkroku.

Kanadské úřady zjistili, že se jedná hlavně o severoamerické druhy, z nichž se některé prodávají i za 18 tisíc korun.

Společně s pašerákem byl zadržen i jeho komplic, který měl v Kanadě vyzvednout želvy. Komplic už je známý pašerák plazů. Jednou byl zadržen poté, co se snažil propašovat více než 200 severoamerických želv v kufrech.

Želvičky by pak pravděpodobně skončily v Číně, kde by se z nich stal domácí mazlíček, nebo by posloužily jako lahůdka tamních zbohatlíků.

Související

Ilustrační foto

Záchranu želviček u břehů USA zkomplikovalo počasí a porucha

Záchranáři dopravili do bezpečí stovky karet Kempových, které našli na plážích massachusettského Cape Codu polomrtvé kvůli ochlazující se vodě oceánu. Většinu dobrovolníci a záchranáři přesunuli do bostonského akvária a střediska pro mořské živočichy v Bourne v Massachusetts.
Želvy

Na Galapágy se vrátila želva, která pomohla zachránit svůj poddruh

Do volné přírody na jednom z Galapážských ostrovů vypustili ekvádorští ochranáři patnáct samců želv sloních, kteří v uplynulých desítkách let pomáhali se záchranou svého druhu. Byl mezi nimi i více než stoletý Diego, jemuž je připisován hlavní podíl na záchraně poddruhu chelonoidis nigra hoodensis, informovala dnes agentura Reuters.

Více souvisejících

Želvy pašování

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy