Teror v Kanadě: Muslimský radikál najel do vojáků, jeden zemřel

Montreal - K závažnému incidentu došlo v pondělí v Montrealu, kde útočník, nejspíš muslimský radikál, najel do dvojice vojáků a vážně je zranil. Jeden z nich později těžkým zraněním podlehl. Útok připomíná loňskou vraždu britského vojáka Lee Rigbyho.

Útočník najel na dvojici vojáků na parkovišti poblíž Montrealu. Policie poté začala pronásledovat jeho auto, které se během divoké honičky ve městě Saint-Jean-sur-Richelieu několikrát převrátilo. Když pak z vozu vystoupil, policie jej zastřelila.

Jeden z vojáků, který později zemřel, byl hospitalizován s těžkými zraněními, druhý je zraněn méně vážně. Případ vzdáleně připomíná loňskou vraždu britského vojáka Lee Rigbyho, jehož nejprve dvojice britských muslimských radikálů afrického původu v Londýně porazila autem a poté ubodala.

Kanadská vláda podle agentury Reuters neupřesnila, jakým způsobem se útočník "zradikalizoval". Tento termín se nicméně používá pro Kanaďany, kteří podporují militantní islamistická hnutí.

Místní média řidiče identifikovala jako Martina Couture-Rouleaua, který žil v Quebecu. Jeho sousedé vypověděli, že asi před rokem začal být v kontaktu s radikálnímu muslimy.

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

Kanada Policie Kanada

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy