Holčička (2) volala tísňovou linku. Žádostí o pomoc pěkně zaskočila

Greenville - Dispečer byl pořádně zaskočený, když na tísňovou linku zavolala teprve dvouletá dívenka s naléhavou prosbou o pomoc. Myslel si, že hovor je nějakým hloupým žertíkem. Přesto raději uvědomil greenvilskou policejní hlídku, která okamžitě vyrazila na pomoc.

Hlásek holčičky v telefonu zněl opravdu naléhavě, přesto si operátor myslel, že se jedná o nějaký vtípek. Hlídka, kterou dispečer uvědomil, se připravovala na vše možné. Realita je ale pořádně zaskočila.

"Otevřely se dveře, ona vyběhla, nohavice měla napůl spuštěné a vykřikla: hej," popisuje sled událostí přivolaná policistka. Až tehdy se ukázalo, proč byla holčička ve "stavu nouze".

Nevěděla totiž, jak si nasadit kalhoty a tak si zavolala pomoc. "Závěr akce byl takový, že jsme seděly na schodech a já jí pomáhala s oblékáním," smála se do kamer novinářů policistka.

Aaliyu hlídaly doma sestry. Věděly sice, že dívenka miluje technologie, ani ve snu je ale nenapadlo, že si přivolá hlídku. "Telefon ovládá lépe, než někteří dospělí," popisuje maminka Aaliyi.

Policisté vzali výjezd sportovně a na stanici se stále této historce smějí, holčičku ale museli poučit, v jakých případech se na linku důvěry volá.

Související

Marian Jurečka

Stát zakáže vychovávat děti výpraskem. Trestat za to ale rodiče nebude

Připravovaná novela zákona by měla podle ministra práce Mariana Jurečky odlišit výchovu dětí od domácího násilí. I přes uzákonění nepřípustnosti fyzických trestů v rámci novely by však pravděpodobně neměly být stanoveny tresty pro rodiče, kteří budou stále používat výchovný výprask.

Více souvisejících

Děti, dětské

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy