Teroristé jsou tu! Islámský stát přišel! Muž napadl baseballovou pálkou rodinu, která nemluvila anglicky

St. Thomas - "Máme tu teroristy! Je to ISIS!" Tato slova řval smyslů zbavený muž z městečka Saint Thomas v Kanadě. Poté se jal napadnout kolumbijskou rodinu s třináctiletým chlapcem baseballovou pálkou. Důvod takového jednání? Rodina mluvila španělsky. Zprávu přinesl server New York Post.

Okamžik pátečního útoku zachycuje video, které se dostalo na Twitter. Šílený muž v něm napadl baseballovou pálkou rodinu s třináctiletým chlapcem. To vše za výkřiků útočníka "teroristé" a "ISIS".

"Jděte do p*dele! Teroristé! Máme tu teroristy! ISIS! Je tu ISIS!," řval pomatenec na videu, které se do internetového oběhu dostalo ve čtvrtek odpoledne.

@CTVLondon We were victims of a hate crime in St Thomas Ontario. A guy got mad, because we were talking in Spanish . He was about to hit my son who is 13th years old, but my Hubby jumped while the aggressor swings the baseball bat. pic.twitter.com/4tuqSPAH8K

— Mari UX (@Mari__ux) 8. prosince 2017

Podle televize CBC byl muž, šestatřicetiletý Mark Philips, zatčen a byl obviněn z agresivního útoku a z útoku pomocí zbraní. Jeho obětmi byli kromě třináctiletého dítěte kanadský právník Sergio Estepa a jeho manželka Mari Zambranová.

Byla to právě ona, která zveřejnila video útoku na svém twitterovém účtu. "Stali jsme se oběťmi zločinu z nenávisti. Chlápek se mohl zbláznit z toho, že jsme mluvili španělsky. Chtěl napadnout mého třináctiletého syna," napsala Zambranová v příspěvku.

Sergio Estepa byl podle zpráv zraněn. Má zlomené žebro a četné modřiny. "Je to znepokojující," ohodnotil šéf policie v St. Thomas seržant Brian Carnegie. "Byl to ojedinělý a znepokojivý útok. Doufejme, že zůstane ojedinělým," řekl pro CBC.

"Samozřejmě, že každý člen naší komunity je z podobných útoků v šoku. Jsme pobouřeni, že se něco takového stalo," dodal. 

Na videu bylo zřetelně možné slyšet, že se Estepa snažil útočníka žádat o to, aby šel pryč a nechal jeho rodinu na pokoji. Nepochodil však. "V jednom momentu začal vyhrožovat mému synovi, proto jsem se mu postavil," uvedl.

"Ten incident se stal odpoledne u nákupního střediska s kinem a mnoha obchody. Bylo tam hodně lidí, přesto nám pomohla jen jedna osoba. Byli jsme překvapeni, jak téměř všichni předstírali, že se nic neděje," povzdechl si pro CBC.

Estepa i s manželkou do Kanady emigrovali před 20 lety z Kolumbie proto, aby unikli násilí. "Důvodem, proč jsme odjeli do Kanady, byla ztráta naší země. kvůli lhostejnosti. I když jsme žili ve městě, na venkově se pořád vraždilo. To nikdo neřešil, všem to bylo jedno," vyprávěl Estepa.

"Dnešní incident však není problém tohoto města nebo státu. Je to problém člověka. Muže, jenž má nejspíš nějaký psychický problém. Nesmíme však k tomu být lhostejní. Musíme se mu snažit pomoci," vysvětlil Estepa.

Související

Více souvisejících

útok Kanada Policie Kanada Kolumbie Baseball Islámský stát (IS) Twitter

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy