Kdo je muž, který napadl rodinou baseballovou pálkou a křičel slova o IS? Zjištění kanadské televize vám vyrazí dech

St. Thomas - "Máme tu teroristy! Je to ISIS!" Tato slova řval smyslů zbavený muž z městečka Saint Thomas v Kanadě. Poté se jal napadnout kolumbijskou rodinu s třináctiletým chlapcem baseballovou pálkou. To vše proto, že rodina nemluvila anglicky, ale španělsky. Kým však byl onen útočník? Kanadská televizní stanice přišla na šokující odpověď.

Televizní stanice CBS přišla na to, že muž, který minulý týden zaútočil baseballovou pálkou na rodinu, jež hovořila španělsky, je právníkem z Toronta a co víc - pravnukem bývalého starosty nejlidnatějšího města Kanady Nathana Phillipse.

Nathan Phillips, jemuž se přezdívalo "starosta lidu", byl prvním židovským starostou města, a to v letech 1955 - 1962. Ve městě je po něm pojmenováno náměstí před budovou torontské radnice.

The performers + schedule for #Toronto's free massive NYE fireworks show in Nathan Phillips Square are here: https://t.co/e6JLfjDtW5 pic.twitter.com/w6mHqoqB0t

— toronto.com (@torontodotcom) 13. prosince 2017

Podle přítele Marka Phillipse z dětství starostův portrét stále visí v domě rodičů obviněného. Ti jsou podle výpovědi strýce Marka, právníka v Ontariu, šokováni a zarmouceni činem svého syna. "Jeho otec je velmi rozrušený," uvedl pro CBC Jeff Phillips, který zároveň dodal, že neví, co by měl říci dál, jelikož se svým synovcem ztratil před lety kontakt. 

Připomeňme, že šestatřicetiletý útočník Mark Phillips byl 8. prosince obviněn z napadení a ozbrojeného útoku na rodinu na parkovišti nákupního centra ve městečku St. Thomas. Záznam celého útoku se poté rychle rozšířil na sociálních sítích. 

#in#stthomas#ontario#we#were#victims#of#hate#I#am#so#sad#he#was#going#to#attacked#my 13th year son with a baseball bat, and calling him a terrorist. As this individual went to hit my son and his father stepped in to prevent this man from beating him. Due to this fact my hubby got the attack on him causing him to have sever bruising to his back, and a broken ribs.

Příspěvek sdílený ?M&M?? (@mariuxstepa), Pro 7, 2017 v 7:58 PST

Na videu je dobře vidět útočník vykřikující slova: "Je tu ISIS! Jsou tu teroristé!". Následně Phillips zaútočil na Sergia Estepu, muže, který celou situaci natáčel. Tomu zlomil žebro a způsobil mu další zranění. Soud však žádná z obvinění, kterým Phillips čelil, nepotvrdil.

Související

Více souvisejících

Kanada Policie Kanada útok Kolumbie Baseball Islámský stát (IS) Instagram

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy