Mladý Američan si prošel peklem. Pokousal ho medvěd, had i žralok

Havaj - Štěstí v neštěstí má Američan Dylan McWilliams. Do mladého sportovce se totiž za méně než čtyři roky zakousl postupně had, medvěd a naposledy tento týden, žralok.

Dnes dvacetiletý mladý muž plaval v úterý asi 30 metrů od ostrova Kauai na Havaji, popisuje Fox News. Když jej napadl dva a půl metru dlouhý tygří žralok. „Nejhorší byla ta panika po napadení, když jsem se snažil dostat ke břehu. Netušil jsem, jestli mě nepronásleduje,“ vzpomíná s úsměvem mladík. Naštěstí rána na noze nebyla hluboká a vyžádala si jen sedm stehů. Na této zprávě by nebylo nic zvláštního. Pro Dylana to však nebylo první setkání s divokou přírodou. Za poslední ani ne čtyři roky byl totiž ještě uštknut chřestýšem a napaden medvědem černým.

„Doopravdy nevím. Mám štěstí v neštěstí nebo neštěstí v štěstí?“ klade si s úsměvem otázku. Před třemi a půl roky jej při slaňování kaňonu v Utahu kousl chřestýš. Naštěstí mladík nedostal plnou dávku hadího jedu a po podání protijedu se jen dva dny necítil dobře.

Vloni v červnu při kempování v Coloradu, byl napaden medvědem černým, který měl podle jeho odhadu kolem 120 kilogramů. Zvíře jej popadlo za zátylek a snažilo se jej odtáhnout do lesa. Naštěstí se mu podařilo zavolat o pomoc a lidé zvíře odehnali. „Trochu mě pořád bolí za krkem a mám na něm jizvy. Moji rodiče jsou doopravdy šťastní, že pořád žiju,“ končí svoje vyprávění šťastlivec.   

Související

Více souvisejících

havajské ostrovy žraloci Medvědi Hadi Dylan McWilliams

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy