Ve věku 10 let zemřela "malá mořská víla", Američanka se srostlýma nohama

Kennebunkport - Ve věku pouhých 10 let zemřela v pátek Američanka Shiloh Pepinová, která se narodila se srostlýma nohama. Dívka, která trpěla tzv. sirenomélií, neboli syndromem mořské panny, byla téměř týden ve vážném stavu hospitalizována v nemocnici, informuje v pondělí portál examiner.com.

Přestože je 10 let pro obyčejného člověka relativně krátká doba, v případě „malé mořské víly“ Shiloh to byl neuvěřitelný výkon – lékaři jí totiž po narození dávali jen pár dní života.

Počátkem října se děvčátko nachladilo, obyčejné nachlazení se ale za krátkou dobu změnilo na zápal plic. O několik dní později Shiloh převezli do nemocnice, kde ji mimo jiné napojili na dýchací přístroje. Boj o život ale prohrála.

Děti, u nichž se projeví vzácný syndrom sirenomélie, velmi vzácné komplexní vývojové poruchy, umírají při narození nebo do tří dnů po něm. Z posledních známých případů byla Shiloh ale jedním ze tří dětí, které dokázaly přežít. Žila jen s jednou ledvinou a scházel jí močový měchýř, spodní část střeva, děloha a genitálie.

Související

UFO

Tohle by nemělo existovat: Baltická anomálie. Jde o havarované UFO?

Čím vším nás tento svět ještě překvapí? Kromě kruhů v obilí, křišťálových lebek a jiných zvláštností se setkáváme s další záhadou, a to přímo uprostřed Baltského moře. Jedná se o objev týmu švédských potápěčů z 19. srpna 2011, který během své výpravy nalezl něco velmi divného. Informoval o tom server Popularmechanics.com.

Více souvisejících

Anomálie zajímavosti

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy