Jacksonův lékař bude z neúmyslného zabití obviněn v pondělí

Los Angeles - Losangeleský státní žalobce v pondělí obviní doktora Conrada Murraye, osobního lékaře zpěváka Michaela Jacksona, z trestného činu neúmyslného zabití. V případě usvědčení z takového zločinu hrozí Murrayovi trest až čtyř let vězení, informuje v sobotu deník The Daily Telegraph a agentura Reuters.

Mluvčí úřadu okresního prokurátora v Los Angeles Sandi Gibonsová bližší informace neuvedla s tím, že všechny detaily případu budou zveřejněny až v pondělí.

Podle původních informací měl být Murray obviněn už tento týden, protože v Los Angeles jednal se svým právním týmem. Jeho obhájce Ed Chernoff uvedl, že v případě obvinění je Murray připraven se do 48 hodin přihlásit na policii.

V pátek se ale objevily informace, že obvinění bude vzneseno až v pondělí, a to kvůli údajným sporům mezi policií a okresním prokurátorem o způsob, jakým by mělo Murrayovo zatčení probíhat. Podle jiných zpráv obhájce Chernoff údajně zabránil, aby byl jeho klient předveden před soud v želízkách a před televizními kamerami.

Mluvčí Gibonsová ale jakékoli spory mezi prokurátorem a policií označila za nepravdivé a posunutí termínu obvinění vysvětluje administrativními úkony.

Celý vývoj případu sleduje Jacksonova rodina s rozčarováním. "Domnívám se, že by měl (Murray) být předveden v želízkách, měly by mu být sejmuty otisky prstů a měli by mu udělat policejní fotku tak, jako to udělali mému bratrovi," řekl Jermaine Jackson v televizní talkshow "Entertainment Tonight".

Conrad Murray je posledním, kdo viděl Michaela Jacksona naživu. Ten zemřel 25. června 2009 ve věku nedožitých 51 let na předávkování lékem Propofol, který zpěvák bral na nespavost. Ten mu údajně Murray podával opakovaně od loňského května, kdy se stal Jacksonovým osobním lékařem.

Doktor Murray, který má svou kardiologickou ordinaci v Houstonu v Texasu, ale jakékoli pochybení odmítá.

Související

Taylor Swiftová

American Music Awards ovládla Taylor Swift, z trůnu sesadila Michaela Jacksona

Americká zpěvačka Taylor Swiftová získala při udílení hudebních cen American Music Awards (AMA) šest ocenění, včetně ceny pro umělce roku. Překonala tím dosavadního držitele nejvyššího počtu těchto trofejí, krále popu Michaela Jacksona. Devětadvacetiletá umělkyně, která předávání AMA opanovala i v loňském roce, byla také vyznamenána čestnou cenou pro umělce desetiletí.

Více souvisejících

Michael Jackson

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Petr Fiala

Piráti ve vládě končí, říká Fiala. Bartošovo ministerstvo svěřil Jurečkovi

Piráti opustí vládu, řekl končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) na středečním jednání kabinetu premiérovi Petru Fialovi (ODS). Podle Fialy závisejí další kroky na tom, kdy nejmenší strana z vlády odejde. Sám už prezidentovi odeslal návrh na odvolání Bartoše. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být dočasně pověřen ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Válka v Gaze

Hizballáh v odvetě za útok pagery vypálil raketu na sídlo Mosadu

Libanonské proiránské hnutí Hizballáh se přihlásilo k odpovědnosti za středeční raketový útok na střední Izrael. Uvedlo, že balistickou raketou Kádir 1 mířilo na velitelství izraelské rozvědky Mosad nedaleko Tel Avivu. O útoku informoval zpravodajský web Times of Israel (TOI).

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Hamáček

Sociálním demokratům vykradli hlasy populisté. Stav české levice je tragický

Stav levice v České republice je tristní. Stojí za tím řada faktorů v čele se slabou sociální demokracií a populisty, kteří slíbí úplně cokoliv, aby se dostali do sněmovny. Začínají na to doplácet i Piráti s programem založeným na liberalismu a progresivismu, ten totiž konzervativnějšího voliče nijak nezasáhne.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Volby, ilustrační fotografie.

Prohra vládních stran ukazuje na jasný trend: Toto je poslední mandát Fialovy vlády

Zatímco hnutí ANO poměrně suverénně ovládlo krajské volby, vládní strany mají řadu podnětů k zamyšlení. Celonárodní vedení politiky se propsalo do krajů a rozhodlo o podobách zastupitelství. Kromě náročné politické situace za tím stojí i nezvládnutá komunikace vlády Petra Fialy – a tím pádem upadnutí v nemilost u velké části českého elektorátu.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Britský premiér Starmer vyzval Hamás, aby propustil klobásy

Britský premiér Keir Starmer se v úterý na konferenci Labouristické strany v Liverpoolu spletl a vyzval hnutí Hamás k propuštění "klobás". Video z projevu se rychle stalo virálním na sociálních sítích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy