Woody Allen v maléru, adoptivní dcera ho obvinila ze zneužívání

New York - Adoptivní dcera Woodyho Allena obvinila v sobotu amerického herce a režiséra ze zneužívání v době, kdy jí bylo sedm let. Podobné tvrzení se objevilo již před více než 20 roky. Allen tehdy nebyl stíhán ani obžalován. Podle agentury AFP je to nyní poprvé, kdy se k této věci veřejně vyjadřuje jeho adoptivní dcera. Podle tiskové mluvčí Allena považuje slavný filmař obvinění za "nepravdivá a hanebná".

Dylan Farrowová (28) tvrdí, že ji režisér sexuálně napadl coby sedmiletou poté, co ji se svou tehdejší partnerkou Miou Farrowovou adoptovali. K incidentu prý došlo v roce 1992, sdělila mladá žena v otevřeném dopisu, který byl v sobotu zveřejněn na blogu sloupkaře amerického listu The New York Times. Farrowová tvrdí, že se rozhodla promluvit, protože Hollywood filmaře nadále oceňuje.

"Když mi bylo sedm let, Woody Allen mě vzal za ruku a odvedl mě do tmavého podkroví podobného šatně. Řekl mi, abych si lehla na břicho a hrála si s bratrovým elektrickým vláčkem. Pak mě sexuálně napadl," píše Farrowová. Dívce prý říkal, že je to jejich tajemství, a sliboval jí, že pojedou do Paříže a ona bude hrát v jeho filmech. 

"Pan Allen četl ten článek a považuje ho za nepravdivý a hanebný," reagovala dnes podle agentury AP tisková mluvčí režiséra Leslee Dartová. Allen se podle ní k obviněním brzy vyjádří také osobně.

Allan Stewart Konigsberg, alias Woody Allen, se narodil 1. prosince 1935 V Bronxu. Kromě filmu a sportu měl však i další záliby - magii a hudbu - později prvky svých filmů. V 15 letech začal hrát na klarinet a hraje na něj dodnes. 

V roce 1952 si Allan S. Konigsberg změnil jméno na Woody Allen. Bylo mu šestnáct a začal psát vtipy, které posílal do několika newyorských novin a doufal, že je zveřejní. Protože byl hodně ostýchavý, nechtěl, aby spolužáci viděli jeho jméno v novinách. 25. listopadu 1952 získal prostor pro své komiksy v New York Post. Tak začala jeho kariéra komediálního spisovatele, uvedl server osobnosti.cz.

V roce 1953 se přihlásil na Newyorskou Univerzitu, obor výroba hraných filmů, avšak po prvním semestru ho vyhodili. Do filmového průmyslu vstoupil Allen v roce 1964, když získal nabídku na vypracování scénáře k filmu Co je nového, kočičko? (What's New, Pussycat, r. Clive Donner).

Související

film Kolo zázraků (foto: BIOSCOP)

Paměti Woodyho Allena vyjdou v dubnu, syn slavného režiséra protestuje

Americké nakladatelství Grand Central Publishing v dubnu vydá paměti režiséra Woodyho Allena nazvané Apropos of Nothing (Co se týče ničeho). Titul předtím odmítlo několik nakladatelských domů kvůli Allenovu obvinění ze zneužití adoptivní dcery Dylan. Jeho syn Ronan Farrow oznámil, že na protest opouští nakladatelskou skupinu Hachette, k níž Grand Central Publishing patří a u níž loni vydal vlastní knihu o aféře bývalého hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina.

Více souvisejících

woody allen sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy