Záhada ve vesnici. A nikdo nezná příčinu tohoto jevu

Dillí - Znáte nějaká dvojčata? Pravděpodobně ano, ale nebude jich moc. Tak si představte, že v jedné vesničce v Indii jich je 204 párů. A ne, nestěhují se sem. Prostě se tam rodí.

Je to opravdu podivné a těžko vysvětlitelné, ale je to tak. Z vesnice Kodinhi, která má něco kolem 2000 rodin, je 204 párů dvojčat. A každý rok se jich narodí přibližně 15 dalších. Dvojčata jsou tam prostě na každém kroku.

Je opravdu podivné, čím to je, že se právě v této vesničce v Indii, asi tak 15 mil od města Malappuram, rodí tolik dvojčat. Podle dřívějších propočtů je míra rození dvojčat v této vesnici asi tak 6x vyšší než je světový průměr.

A ještě více paradoxní je, že podle portálu viralnova má Indie ve srovnání s ostatními zeměmi světa spíše méně dvojčat. A ve vesničce Kodinhi jich ale stále přibývá. "Je fascinující, že počet dvojčat se každý rok zvyšuje. Rodí se jich víc a víc. Za posledních deset let se tady jejich počet zdvojnásobil," říká doktor Sribiju, který podivný úkaz zkoumá.

Fenomén dvojčat se začal ve vesnici vyskytovat před třemi generacemi. "Bohužel bez přístupu k přístrojům na biochemickou analýzu nedokážu říct, co výskyt dvojčat způsobuje. Ale myslím si, že to musí být něco, co místní lidé jedí nebo pijí ve vodě," předpokládá doktor Sribiju.

Související

narozené miminko

V USA se narodila dvojčata z embryí, která byla zmražená 30 let

Ve Spojených státech se v říjnu narodila dvojčata z embryí, která lékaři při mimoděložním oplodnění vytvořili před 30 lety. Pravděpodobně tak jde o nejdéle zmražená embrya, která pak matka při asistované reprodukci úspěšně donosila a porodila. Informuje o tom server BBC.

Více souvisejících

Dvojčata Indie děti

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 30 minutami

před 41 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy