Na Filipínách zatkli amerického kněze, je obviněný ze zneužívání chlapců

Filipínské úřady zadržely 77letého amerického katolického kněze, který čelí obvinění ze zneužívání chlapců v zemi. Zatykač na Kennetha Bernarda Hendrickse byl vydán ve Spojených státech a kněz bude také do USA deportován, napsala dnes agentura AP.

Američan byl zadržen ve středu v odlehlém městě Naval, které se nachází na ostrově Biliran v centrální části souostroví. Hendricks v této lokalitě působil jako kněz 37 let.

Zatykač na kněze vydal soud v americkém státě Ohio na základě stížností ministrantů a dalších hochů z ostrova Biliran, kteří ohijskému soudu poskytli své výpovědi, uvedl představitel filipínského imigračního úřadu Bobby Raquepo.

Celkem se jednalo o 50 případů zneužívání, které se podle úřadů staly v domově zatčeného. "Oběti chodily k němu domů a on je zneužíval, když se s nimi koupal," řekla agentuře AP mluvčí filipínského imigračního úřadu Dana Sandovalová. "Kněz své oběti rovněž varoval, že pokud o těchto činech promluví, budou zavřeny do vězení," dodala Sandovalová.

Hendricks byl po zatčení přepraven letecky do metropole Manily, kde americké velvyslanectví podniká kroky k jeho vypovězení ze země. "Mrzí mě, že toto město opouštím," řekl Hendricks s rukama v poutech místní televizi po zatčení. Případ nijak dál nekomentoval.

Související

Více souvisejících

pohlavní zneužívání dětí Filipíny Církev Bernard Hendricks (kněz) pedofílie

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy