Australský Queensland povolí smajlíky na SPZ. Budou se hlasitě smát, reakce rozpačité

Pokud státní poznávací značka na přání nestačí k vyjádření vaší spletité osobnosti, nemějte obavy - brzy k ní budete moci připojit i symbol smajlíka. Pravda, budete se kvůli tomu muset přestěhovat do australského Queenslandu a na výběr budete mít jen omezenou škálu symbolů emoji, napsal zpravodajský server BBC News.

Od příštího měsíce si místní řidiči budou moci za příplatek zvolit hlasitě se smějícího smajlíka, mrkajícího, pohodového se slunečními brýlemi, anebo klasickou usměvavou tvář. Tyto symboly nebudou součástí značky, sloužit budou jen jako dekorace - podobně jako když si řidiči na SPZ dávají logo svého oblíbeného sportovního klubu.

Reakce sociálních médií na tuto zprávu sahají od nadšení až po ironii či nechuť. Zatímco někteří se nemohou dočkat, až si novou značku pořídí, jiní tento nápad označují za kýčovitý nebo zbytečný.

A samozřejmě jsou i tací, kteří žehrají na příliš omezenou škálu emoji, protože by měli raději na značce cokoli jiného počínaje rozzuřeným obličejem až po oblíbené hovínko.

Související

Čtyřicetiletý Joel Cauchi byl identifikován jako útočník v Bondi Junction.

Policie zná pachatele útoku v Sydney. Trpěl duševní poruchou

Australská policie identifikovala čtyřicetiletého muže, trpícího duševní poruchou, jako pachatele sobotního útoku nožem v nákupním centru Westfield Bondi Junction v Sydney, při kterém přišlo o život nejméně šest lidí. Uvedly to světové agentury s odvoláním na australskou policii. 
Policie Austrálie

Útočník ubodal v Sydney pět lidí. Podle policie mohlo jít o terorismus

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo pět lidí. Několik dalších osob, včetně malého dítěte, utrpělo zranění. Útočník jednal sám a je po smrti. Australská policie, která informovala o této události agenturu Reuters, uvedla, že na místě nenalezla žádné důkazy o motivaci útočníka, ale nevyloučila možnost terorismu.

Více souvisejících

Austrálie SPZ auto zajímavosti

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy